19 Mart 2024 Salı

HEDEFLENEN RAKAMI AÇIKLADI

TÜRKİYE’DE yürütülen araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesi kapsamında; Isparta Valiliği, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından “Ar-Ge Reform Paketi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.

Ekonomi

Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Isparta Valisi Vahdettin Özkan, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilileri, daire müdürleri iş adamları ve akademisyenler katıldı.

Toplantıda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzmanı Turgut Deveci “Ar-Ge Reform Paketi”nin tanıtımını yaptı. Ülkemizin 2023 vizyonu doğrultusunda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının hedeflerinden bahseden Deveci, “Gayri Safi Milli Hasıla İçinde Ar-Ge Harcaması”, “Özel Sektörünün Ar-Ge Harcaması”, “Tam Zamanlı Araştırmacı Sayısı” hakkında bilgi vererek hedeflenen rakamları açıkladı.

Bilim ve teknolojiye dayalı üretilen ürünlerin daha yüksek katma değere sahip olduğunu belirten Deveci, “Ürettiğimiz her üründe bilim ve teknolojiyi artırmak istiyoruz.” dedi.

Konuşmasının devamında Deveci, Ar-Ge Reform Paketinin amaçlarını “Tasarım faaliyetlerini desteklemek, Ar-Ge yatırımlarını özendirmek,nitelikli üretim yapısına geçilmesini sağlamak, katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesini sağlamak, Ar-Ge personelinin niteliğini ve istihdamını artırmak,Ar-Ge faaliyetlerini ticarileştirmek, teknoloji şirketlerini ortaya çıkarmak ve desteklemek, üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek ve kurumsallaştırmak,Ar-Ge yenilik desteklerinin etkin koordinasyonunu sağlamak ve eko sistemi güçlendirmek” şeklinde sıraladı.

Tasarım merkezlerinde de Ar-Ge merkezlerine sağlanan destek ve muafiyetlerden faydalanılabileceğini belirten Deveci, “Reform paketi iletasarım merkezleri de  vergi indirimi,sigorta prim desteği, gelir vergisi stopajı desteği, damga vergisi istisnası gibi desteklerden yararlanabilecek.” dedi.

Türkiye’de 243 Ar-Ge merkezi bulunduğuna dikkat çeken Deveci,reform paketi ile teknoloji geliştirme bölgeleri ile Ar-Ge ve tasarımmerkezlerinde çalıştırılacak yabancı uyruklu Ar-Ge tasarım personelininistihdamının kolaylaşacağını böylece yurtdışındaki nitelikli personelinyurtiçinde rahatlıkla çalışabileceğin.i söyledi

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR