19 Mart 2024 Salı

Gül yüzünü gösterdi

Makyajlı Fiat Fiorino’nun yüzü artık gülüyor

Ekonomi

9 yıllıkFiorino'da neler değişti?

 

TOFAŞ’ın Fiat, Peugeot veCitroen için ticari araç ürettiği Mini Cargo projesinin Fiorino ayağı makyajlandı. Fikri mülkiyet haklarının TOFAŞ’ta bulunduğu Mini Cargo ailesinde makyaj operasyonu yalnızca Fiorino’ya yapıldı. Peugeot ve Citroen’in modelleri ise operasyona katılmadı.

İlk kez 2007 yılındaüretilmeye başlanan Mini Cargo’nun bir milyonuncusu bu yaz bantlardan inecek.

1 milyon adete yakın üretimi gerçekleşen Mini Cargo projesindeki araçların 200 bin adeti Fiat Fiorino olarak Türkiye'de satıldı. 800 bin adeti ise "ihracat" olarak TOFAŞ hanesine yazıldı.
TOFAŞ CEO'su Cengiz Eroldu, PSA Grubu tarafından Türkiye'de de satılan modellerin de 800 bin adetlik ihracat kapsamında değerlendirildiğini açıkladı.


Neler değişti?

Makyaj operasyonu geçiren 9 yıllık Fiorino'da nelerin değiştiğine gelecek olursak.
Ön tampon ve ön ızgaraya dokunan TOFAŞ FIAT mühendisleri, adeta aracın gülenbir yüze kavuşmasını sağlamışlar.
Ayrıca yeni bir direksiyon ve yeni kapı panelleri de “Ticaretin yakışıklısı”nın makyaj gören bölümleri arasında sayılıyor.
Arkada ise bagaj kapağı da değişen Fiorino, 1.3 lt Multijet 75 ve 90 beygir güçlerindeki Cargo ve Combi seçenekleriyle 4 donanım paketi (Pop, Safeline,Emotion ve Premio) sunarak, yoluna devam ediyor.

Fiorino’nun teknolojik sistemlerine ise Cruise Kontrol, Hız sabitleyici, koltuk ısıtma ve USB şarjsoketi gibi donanımlar ve üç yeni renk eklenmiş.
Bunlar Turkuaz mavisi, İnci gri ve Bronz.
Ticaretin yakışıklısı olarak adlandırılan Fiorino, CDI segmentinde dizel otomatik kombinasyonu sunan tek model olmasıyla da dikkat çekiyor.

Yeni Fiorino’nun fiyatları

Makyajlanan Fiorino’nun baz modeli Cargo modeli ve 38.400 TL’den başlıyor.
Combi versiyonun başlanıç fiyatı ise 45.900 TL olarak belirlendi.

TOFAŞ CEO'su Cengiz Eroldu ile birlikte soruları da yanıtlayan Aytaç, yeni Fiorino hakkında şunları söyledi:
"Tofaş fabrikasında üretilmeye başladığı günden itibaren hafif ticari araç pazarında yeni bir sayfa açan Fiorino, yenilenerek bayilerimizdeki yerini aldı.Yeni Fiat Fiorino’nun satışına başlıyoruz.

Hafif ticari araç pazarının toplamına baktığımızda Fiat markası olarak son 7 yıldır yüzde 25’in üzerinde pazar payına sahibiz. Hafif ticari araç pazarının önemlibir bölümünü oluşturan Mini Van sınıfında ise Doblò ve Fiorino ile birlikte lideriğimiz devam ediyor. Bu yıl da Mini Van segmentinde en az yüzde 40’lık pazar payı elde etmeyi hedefliyoruz."

Yenilen yüzü ile Yeni Fiat Fıorıno zengin donanım ve avantajlı fiyatlarıylasizleri FIAT PÜRLÜ PLAZA ya bekliyor.






YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

u.... k.......

21 Mart 2017 Salı 21:41

kasa değişikliği bir şey ifade etmiyor.2016 emotıon aracıma sonradan hız sabitleyici takılamıyor.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR