28 Mart 2024 Perşembe

Devlet, Elektik Faturasına Ortak Oluyor

Hükümet elektrik ödemelerinde dar gelirlilere özel bir hizmet sunmak için hazırlanıyor. Yeşil kartta olduğu gibi dar gelirlinin faturasının bir kısmını kamu karşılayacak.

Ekonomi

Sosyal yardımların kapsamı ve miktarının artırılmasına yönelik çalışmalar devam ederken, dar gelirlilere bir müjde de enerji yönetiminden geldi.

Dar gelirli vatandaşların elektrik faturasını düşürücü sosyal adımlar yeniden masada. Dağıtım şirketlerinin gündeme getirdiği sisteme geçilmesi halinde yeşil kartta olduğu gibi dar gelirlinin faturasının bir kısmını kamu karşılayacak.

 'SOSYAL TARİFE'

Enerji yönetiminin elektrikte dar gelirlinin faturasınıindirecek 'sosyal tarife' çalışması yaptığı öğrenildi.Dağıtım şirketlerinin gündeme getirdiği sisteme geçilmesi halinde yeşil kartta olduğu gibi dar gelirlinin elektrik faturasının bir bölümü kamu tarafından karşılanacak.

 

ÖDEME MODELİ HENÜZ BELLİ DEĞİL

Ekonomi kaynaklarından edinilen bilgilere göre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda ödeme modeli henüz belli olmadı. Üzerinde ağırlıklı olarak durulan çalışmaya göre elde ettiği gelir, belirlenen sınırın altında kalan dar gelirli ödediği faturasının bir bölümünü mahsuplaşabilecek.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR