28 Mart 2024 Perşembe

AKEDAŞ'dan Bir Şok Fatura Daha

CLK adına okuma yapan AKEDAŞ, çok sayıda tüketiciye fahiş fiyatlı elektrik faturası gönderdi. Vatandaşın şikayeti üzerine faturalar toplanarak, iptal edildi.

Ekonomi

Elektrik dağıtım işini üstlenen AKEDAŞ şirketine yönelikşikayetler dur durak bilmiyor. Elektrik yatırımları, tamir, bakım, kesinliklerve yetersiz ışıklandırma dolayısıyla vatandaşın tepkisine çeken AKEDAŞ, faturaokuma, tahakkuk ve tahsilat sürecinde de büyük bir hataya imza attı.

 

CLK adına sayaç okuma ve faturalandırma işi yapan AKEDAŞ,ekim dönemi tahakkuklarında 'okuma hatası' yaptı. Çok sayıda aboneye fahişbedellerle elektrik faturası gönderildiği ortaya çıktı. Fahiş faturamağdurlarından birisi de Mimar Sinan Caddesi üzerinde hazır giyim sektörüüzerine faaliyet gösteren Halil İbrahim Yılmaz. NG bay Nazende adlı işyerininsahibi olan İbrahim Yılmaz, bugüne kadar 400-500 TL elektrik faturası öderekenekim dönemi için gönderilen elektrik faturasının tahakkuk ettirilen bedeligörünce şoka uğradı. AKEDAŞ, işyerine 17 bin 892 TL elektrik tahakkuku çıkarmışve 5 Kasım tarihinde ödenmesini istemişti.

 

İşletmeci Halil İbrahim Yılmaz, 17 bin 892 TL'lik elektrikfaturasını görünce şoka uğradığını anlattı. Daha önce 400-500 TL'lik faturageldiğini belirten Yılmaz, "fatura bedelini görünce hemen AKEDAŞ'abaşvurduk. İlgililer geldi faturayı geri aldılar. Bize söylenen sayaç okumadankaynaklanan bir hata olduğu yönünde. Bu şekilde Isparta'da 5 bine yakın aboneyeyüksek fatura çıkarıldığı bilgisi verildi. Faturamızı götürdüler, iptaledecekler. İnşallah böyle bir hata bir daha olmaz" dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR