19 Mart 2024 Salı

SDÜ TIP FAKÜLTESİNDE MEZUNİYET KRİZİ

SDÜ TIP FAKÜLTESİNDE MEZUNİYET KRİZİ

Eğitim

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin her yıl düzenlediği Mezuniyet Töreni bu yıl son anda iptal edildi. 22 Haziran Perşembe Günü yapılması planlanan törende bütün hazırlıklar tamamlanmışken iptal edilme gerekçesi ise büyük tepkilere yol açtı.

NEDEN İPTAL EDİLDİ

2016- 2017 Eğitim- Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Atatürk Spor Salonu’nda yapılacaktı.

İddiaya göre, tören kapsamında öğrenci temsilcisi olarak Tıp Fakültesi'nde okuyan Filistinli bir öğrenci konuşma yapacaktı. Ancak bu konuşmaya diğer öğrenciler karşı çıktı. Filistinli öğrencinin konuşma yapmasını istemedikleri için dekanlığa başvuru yapıldı. Dekanlık ise, böyle bir şeyin olmayacağını, Filistinli gencin Öğrenci Temsilcisi olması sebebiyle konuşma yapacağını belirtti. Öğrenciler ısrarında devam edince dekanlık olası bir soruna yol açmamak için  töreni iptal etme kararı aldı.

ÖĞRENCİ VELİLERİ TEPKİ GÖSTERDİ

Kısa süre içinde törenin iptal olduğunu öğrenen öğrenciler ailelerine haber verdi. Veliler ise törenin iptal edilmesine tepki gösterdi. Çünkü bir çok aile tören için memleketlerinden Isparta'ya gelmişti.

TÖREN YAPILACAK MI? YAPILMAYACAK MI?

Dekanlık ise tekrar törenin yapılıp yada yapılmayacağı konusunda yarın sabah tekrar toplanacak. Tören alınan yeni kararlar ve düzenlemeler ile tekrar yapılması bekleniyor. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Mezun

26 Haziran 2017 Pazartesi 23:38

Ben de bu mezuniyette mezun olanlardan biriyim. Şu kişilerle birlikte mezun olmaktan utanıyorum. Gördüğünüz gibi okul okumakla adam olunmuyor.

SDÜlüyüz bizzzzzz

22 Haziran 2017 Perşembe 21:53

Doktor olacak ve öncesinde Hipokrat yemini edecek doktor adayları,bu metni önceden hiç okumadınız mı?yeminde ırk,milliyet ayrımı yapılmaksızın diye geçen ibareyi algılayamadınız mı? Mezuniyet töreninde başka bir milletten diye arkadaşının konuşmasına músamma edemeyen doktor arkadaşları, mesleğinde bunu nasıl uygulayacak?yazık bu tarz doktorlara mesleģini ancak etiket olarak kullanacaktır yaşamında..Üniversitemizin adını böyle basit zihniyetli davranışlarınıza alet etmeyiniz!!!!

Ispartalı

22 Haziran 2017 Perşembe 15:54

İsabetli bir karar olmuş.. Rektörlüğe tebriklerimi iletiyorum

Tören İptal Değil

22 Haziran 2017 Perşembe 14:47

Bomba32 törenin iptal edileceği yazmasını bildiğiniz gibi iptal edilmediğinde haber yapmanız gerekirdi. Madem bu işin takibinde iseniz neden iptal olmadığınıda haber yapmadınız?Ve sevgili isyan eden öğrenciler bu öğrenci temsilcisini siz seçmediniz mi? Seçimle başa gelen bir öğrenciyi ailesinin önünde küçük düşürücü hareket eylemlerinde bulunma tehditleriyle ve öğrencinin onurunu kırıcı hareketlerinizi yapmanızla haklı mı? sayıyorsunuz kendinizi. Türk doktoru olmak ayrımcılık yapmak değildir...

DEKAN OLSUN

22 Haziran 2017 Perşembe 12:17

adam bu ülke de gelip öğrenci temsilcisi oluncaya kadar gık yok. demek ki okul da ne öğrenci var itiraz eden, edebilen, ne yönetim var müdahale edebilen. eğer bunlar varız diyorlarsa, bunların üzerinde bir güç var bütün olaylara hakim ve hükmeden................

Serdar

22 Haziran 2017 Perşembe 11:11

Antalyalı sen işine bak ,yetişmiş aydınları da gördü bu ülke ,aydın dediğin vatanını ,milletini seven ve çalışandır ,menfaatleri için vatanını satan aydın lazım değil

Hasta Doktor

22 Haziran 2017 Perşembe 10:54

Çocuklar itiraz ediyorsa muhakkak bir bildikleri vardır. Ama insan sormadan da edemiyor -"ulan neredeydiniz şimdiye kadar , herif israil pasaportuyla gelmiş herkesi hatta bütün hocalarınızı tavlamış" diye. Sizin de bi ..şeyden haberiniz olmamış.. Şimdide itiraz ediyorsunuz.

selim

22 Haziran 2017 Perşembe 10:27

peki öyle isebu öğrenciyi öğrenci temsilcisi seçtiren kim damdan düşer gibi öğrenci temsilcisi olmadı ya problemi baştan öğrenciler kendileri çıkarmış şimdide sdü bu sorunu çözsün diyor.yönetmelik ne diyorsa o , o zaman sanki ABD pasopurtu olsa çokmu namuslu olacak her şerrin başında ABD varken isaril pasoportunamı takılı kaldınız.o medeni bildiniz abd orta doğuda akan müslüman kanının başlıca sorumlusudur ,binlerce svili yanlışlıkla bombaladık diyen adi bir devlete evet filistinli gence hayır

Markus

22 Haziran 2017 Perşembe 09:01

Uluslararası olmamıza daha çok var. Ne olmuş bir öğrencinin Filistinli olması? Onun yerine bir Alman olsaydı bu öğrenciler aynı tepkiyi verecekler miydi? Sonra Filistinli'nin İsrail pasaportlu olmasının ne alakası var? Biz bu kadarız ve ondan diğerlerine göre çok gerilerdeyiz!

adem badem

22 Haziran 2017 Perşembe 08:50

Yanlışsam düzeltin lütfen, bu bilim yuvasında ırk ve din ayrımı yapılıyorsa burada bilimden bahsedilemez. Bunlar doktor olacak ve önlerine gelen hastaya ırk ve din ayrımı mı yapacaklar. Yazık çok yazık, bilim yuvasının geldiği hale bak.

Pis yalakalar

22 Haziran 2017 Perşembe 03:31

Bu kadar başarışı türk genci varken, istail pasaportlu filistinli bir kişi siyasi yalakalık için ön plana çıkarılıyorsa az bile yapılmış toplu eylemler ile hem filistinlinin hemde dekanlığın protesto edilmesi lazım...

İsimsiz

22 Haziran 2017 Perşembe 02:58

Arkadaşın filistinli olup olmaması bişey değiştirmez 6yıldır aynı okulda aynı sınıfta öğrenim gören birisi ve öğrenci temsilcisi kendisi olması nedeniyle konuşma yapılacağı belirtilmiş bundan herhangi bir rahatsızlık duymak sadece art niyettir

Atilla Mayda

22 Haziran 2017 Perşembe 02:04

Bir tane Türk genci bulamamışlar mı?

ıspartalı

22 Haziran 2017 Perşembe 01:42

senindemi pasoportun israil pasaoportu

mavi marmara

22 Haziran 2017 Perşembe 00:44

peki siz bu filistinli gencin israil pasaportu olduğunu biliyor muydunuz?

fatih a

22 Haziran 2017 Perşembe 09:11

iftira atma ALLAH sen gibilerden hesap sorarsen o filistinli kardeşimizin binde biri olamazsın

Sorgusuz sualsiz

21 Haziran 2017 Çarşamba 22:08

Antalyalı isimli kişi bişey bilmeden yorum yapmak ne kadar kolay

antalyalı

21 Haziran 2017 Çarşamba 21:32

bu öğrencilerde bu kafa olduktan sonra sdü yerinde saymaya hatta gerilemeye devam edecektir, eskiden üniversitelerimizde aydın kesim yetiştirirdik, şimdi cahil kesimin uğrak yeri olmuş durumda.

korkunc

21 Haziran 2017 Çarşamba 22:13

doru

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR