25 Nisan 2024 Perşembe

SDÜ MEMNUNİYETTE BÜYÜK BAŞARI

SDÜ MEMNUNİYETTE BÜYÜK BAŞARI

Eğitim
 ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) 177 devlet ve vakıf üniversitesi arasında yapılan memnuniyet araştırmasında 14'üncü sırada yer aldı.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Engin Karadağ ile Prof. Dr. Cemil Yücel, Türk Yükseköğretim Sistemi'nin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Türkiye'deki üniversitelerin memnuniyet araştırmasını yaptı. İlk aşamada Yükseköğretim Kurulu istatistiklerine bağlı olarak 2015- 2016 yılında lisans öğrencisi bulunan devlet ve vakıf üniversiteleri belirlendi. İkinci aşamada ise her üniversiteden belirlenen öğrencilere veri toplama aracı uygulandı. Bu kapsamda 2016 yılında 106 devlet ve 68 vakıf olmak üzere 174 üniversitedeki 10 bin 894 öğrenciden elde edilen veriler kullanıldı.
Araştırmada, öğrenim deneyiminin tatminkarlığı, yerleşkenin ve yaşamının doyuruculuğu, akademik destek ve ilgi, kurumun yönetim ve işleyişinden memnuniyet, öğrenme imkan ve kaynaklarının zenginliği ile kişisel gelişim ve kariyer desteği konularına cevaplar arandı.
Araştırma sonuçlarına göre SDÜ; öğrenim deneyiminin tatminkarlığında 79 puanla 26'ncı, yerleşkenin ve yaşamının doyuruculuğunda 88 puanla 11'inci, akademik destek ve ilgide 81 puanla 18'inci, kurumun yönetim ve işleyişinden memnuniyette 86 puanla 9'uncu, öğrenme imkan ve kaynakların zenginliğinde 83 puanla 27'nci, kişisel gelişim ve kariyer desteğinde ise 84 puanla 21'inci sırada yer aldı. Sonuç olarak SDÜ, 106 devlet üniversitesi arasında topladığı 501 puanla 14'üncü sırada yer aldı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Kategori

30 Aralık 2016 Cuma 19:46

Mük****l rakamlar pırlanta yüzdeler, bununla birlikte fetö sanığı çalışanlarını emekli etme kategorisinde de bu güzide üniversitemizin kaçıncı sırada olduğunu yazmalısınız.

sdü lü

29 Aralık 2016 Perşembe 09:02

HALA EGİTİMDE DÜŞÜNCE FARKLILIKLARI VAR. SEN 13.5 TRİLYONMU MİLYONMU YENİ PARAYLA PARAYI BUHARLAŞTIRIP HALA NEREYE HANGİ TERÖRE KAYNAK OLARAK AKTARILDIGI BELLİ OLMAYAN. PARALAR KAYBOLMUŞ BİR. SDÜ. BİR ISPARTALI OLSAYDI ELİNİ TAŞIN ALTINA SOKAR BU BENİM ISPARTA SDÜ. ÜNV. MİNDER BİR ÖNLEM OLURDU.VEDE ÜNİV. TEMİZ 5. SIRADA OLURDU.

TÜMA

28 Aralık 2016 Çarşamba 23:25

Sayın Çarıkçı ülkemizin entellektüel rektörlerinden. SDÜ için büyük bir şans. Dikkat çeken önemli bir kıymet.

Horlanan adam

28 Aralık 2016 Çarşamba 17:28

SDÜ'de ne olup bitiyor bir de çalışanlarına sorun, horlanan çalışanlarına..

hayırdır

28 Aralık 2016 Çarşamba 15:39

yayınlamayacaksınız biliyorum da, neden bu övgüler birden bire hayırdır? üniversitemizi övün, kişileri değil...yapılanları övün, bölümlerin başarılarını dile getirin.. mahkeme kadıya mülk değil..yarın öbürgün ummadığınız bir şeyler çıkar mahçup olursunuz..

veli demiz

28 Aralık 2016 Çarşamba 09:30

ISPARTAMIZIN EBÜYÜK FABRİKASININ BAŞINDA OLMAK. VE BU FABRİKAYI BATIRMADAN DAHA ELVERİŞLİ HALE GETİRMEK KADAR GÜZEL NE OLABİLİR. O KADAR ÇALIŞANI VE YETİŞDİRDİGİ ÜLKE EVLATLARININ DUALARI YETER.SAYIN REKTÖRÜMÜZE BAŞARILAR DİLERİZ. ALLAH MAHCUP ETMESİN. ÜLKEMİZİN ZOR DURUMLARDAN GEÇTİGİ BU ZAMANDA ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN.ÜNV.TEMİZİ ELMACILIK VE KAYISICILIKLA KALKINMA ÜZERİNE ZİRAAT FAKÜLTESİNİN SATIŞ VE BÖLGE KALKINMASINDA NASIL YARDIMCI OLUNABİLİR. TOPLANTILARI. VE TEZ ÇALIŞMALARI YAPTIRMANIZI

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR