29 Mart 2024 Cuma

SDÜ'de yeni dönemde, yeni gelişmeler Var

Süleyman Demirel Üniversitesi yeni dönemde bir taraftan çağımızda geleceğin meslekleri olarak gösterilen pek çok lisans ve önlisan bölümleri açarken, diğer taraftan bazı bölümlerde İngilizce eğitime geçiş için önemli adımlar atıyor.

Eğitim

Süleyman Demirel Üniversitesi yeni dönemde, Fakülte ve Meslek Yüksekokulları bünyesinde Dünyada pöpüler olan ve geleceğin uzmanlık alanları olarak nitelendirilen bazı bölümlerin açılması yönünde önemli adımlar atıyor. Bunların bir yenisi, Üniversitenin en köklü fakültesi olan Mühendislik fakültesinde yaşandı.Fakülte dekanı Prof.Dr.Serdal Terzi, Fakülte bünyesinde " Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü" açılması teklifinin YÖK tarafından onaylandığını bildirdi. 

TÜRKİYE İÇİN STRATEJİK ÖNEME SAHİP BİR BÖLÜM...

Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü metal, yarıiletken, seramik, polimer, biyomalzemeler ve kompozit malzemelerin üretimi, karakterizasyonu, cihaz uygulamaları üzerinde çalışan, bunun yanısıra nano boyutta malzemelerin bilinen özellik ve davranışlarının değişimi ve nano-malzemelerin endüstriyel uygulamaları konularında faaliyet gösteren bir bilim ve mühendislik dalı olarak tanımlanıyor.Özellikle Uzay, havacılık ve savunma sanayisi gibi stratejik uygulamalarda önemli bir yere sahip. Ülkemizde bu bölümleri bünyesinde barından üniversite sayısının oldukça sınırlı olduğu göze çarpıyor.

BİR BAŞKA MÜJDELİ HABER İSE İKTİSADİ İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİNDEN GELDİ...

SDÜ İksidai ve İdari Bilimler fakültesinin köklü bölümlerinden biri olan İktisat bölümünde ders müfredatının %30'unun İngilizce okutulması ve bu hedefe yönelik olarak İngilizce Zorunlu Hazırlık Sınıfı'nın açılması yonündeki teklif YÖK tarafından kabul edildi.

İkisadi ve İdari Blimler fakültesi dekanı Prof.Dr. Murat Okçu fakülte için önemli olan bu gelişmeyi sosyal medya aracılığıyla şu şekilde duyurdu:

"Yeni dönemde önümüze koyduğumuz "uluslararasılasmış, öğrencilerin talep ettiği, çağdaş vizyonu ile cazibe merkezi haline gelmiş, her şeyden önemlisi daha akademik, daha sosyal vehuzur-keyif veren Fakülte" hedefimize bir adım daha yaklaşmanın sevincini yaşıyoruz. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

yasin

16 Nisan 2016 Cumartesi 17:28

gerçekten güzel bir haber olmuş bomba32 ekibini kutluyorum sdü'de gercekten güzel şeyler oluyor...haberin başlığını görünce karalama bir haber zannettim..haberi okuyunca hem size hemde sdu yönetime koca bir alkış...ilker hocamızı seviyoruz...

Baki yeşil

16 Nisan 2016 Cumartesi 11:50

Kağıt üzerinde herşey güzel,ama dışı seni içi bizi yakar demişler sdü dıştan süslenmiş ama içi kokmuş bir çikolata gibi,özellikle sos.bil.de Dr tezlerinin bazılarını inceledim tam fiyasko lisans tezi olması zor konular Dr tezi olmuş,tam bir tanıtım kataloğu gibi,yenilik adına çoğunda hiçbirşey yok sözüm ona 5 kişilik jüri var yaşpasta yemek jürileri birbirimizi kandırmaca üstümüze yok millet olarak,Allah sdü nün içini doldursun bina,çimenler vitrin değil öz önemli

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR