16 Haziran 2024 Pazar

Isparta, Serbest Bölge Projesine Odaklandı

Isparta, Serbest Bölge Projesine Odaklandı

Isparta

Isparta'nın ekonomik ve ticari potansiyelini artırmak amacıyla başlatılan Serbest Bölge çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Projeye ilişkin Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ile yapılan görüşmelerde Isparta'nın serbest bölge kurulumu konusundaki olumlu yönleri ve projenin stratejik önemi detaylı bir şekilde aktarıldı.
Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, Senir Belediye Başkanı Ömür Yorulmaz, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik ve Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Demiralay, Serbest Bölge çalışmaları kapsamında Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat'ı ziyaret ederek dosya sundu.
Serbest Bölge kurulumu için belirlenen arazinin Keçiborlu Belediyesine ait olmasının büyük kolaylık sağlayacağını ifade eden Bakan Bolat, projenin hayata geçirilmesinde bu avantajların süreci hızlandırılacağını vurguladı. 
Isparta'nın ekonomik ve ticari potansiyelini daha da güçlendirmek amacıyla yürütülen serbest bölge çalışmalarına ilişkin konuşan Milletvekili Gökgöz, projenin hayata geçirilmesinin bölge ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını belirtti. 
Serbest bölgenin kurulacağı alana ilişkin önemli bilgiler paylaşan ITSO Başkanı Metin Çelik ise planlanan bölgenin demiryolu ulaşımına yakın olduğuna, Antalya-İstanbul Hızlı Tren projesinin yanı sıra planlanan otobana da yakın mesafede bulunduğuna dikkat çekti. Ayrıca Isparta Süleyman Demirel Havalimanına 6,5, Denizli Çardak Havalimanına 85, Kütahya Zafer Havalimanına 160, Antalya Havalimanına 156, Antalya Limanına 140 ve İzmir Limanına da 362 kilometre mesafede bulunduğunu vurguladı. Planlanan alanın mevcut Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesine yakın konumda olduğunu belirtti.
Başkan Çelik, Antalya Serbest Bölgenin %100 doluluk oranına ulaşması ve çevre illerden yatırımcı çekme potansiyelleri gibi faktörlerin de göz önünde bulundurularak, serbest bölge kurulumu için çalışmaların hızlandırılmasını talep etti. Bu kapsamda, yaklaşık 20 firmanın serbest bölge konusunda ilgili olduğunu belirterek, önemli bir potansiyelin bulunduğunu vurguladı.
Başkan Çelik, serbest bölge konusunda destek veren Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat'a, Isparta milletvekillerine ve belediye başkanlarına teşekkür etti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

beyler

23 Mayıs 2024 Perşembe 16:51

acilen hızlı tren çok önemli kavşak noktasındayız antalya ankara konya istanbul olmazsa olmaz

Ispartalı

23 Mayıs 2024 Perşembe 15:28

Belediye başkanı özel kalemi Hakan Demiralay, Itso yönetim kurulu üyesi Ozan Demiralay komik :)))) ikisininde kardeş olmaları dışında ayrıcalığı yok gözünü sevdiğimin memleketinde liyakat sıfır istediğin kadar oku birilerini tanımıyorsan b*ku yedin demektir. İşin trajikomik tarafı en çok adaletten kul hakkından dinden imandan konuşurlarda bunlar eşleri aileleri vs yersen. Habere gelince bunlardan Ispartaya fayda gelmez zarar gelir eğer bir iş yapıyorlarsa kendilerine faydası olduğu içindir.Nokta

Fabrikalar kurulması gerek

23 Mayıs 2024 Perşembe 07:33

Yıllarca ıspartaya fabrika kurulmasına karşı çıktılar demirel ailesi.simdi ise ısparta çok geri kalan bir şehir oldu.

Cibara

22 Mayıs 2024 Çarşamba 22:04

Derenin berduşuyla Savın berduşunu ****ürmedinmi metin bey. Hani bunlar senin vitrinindi

Yalvaçlı

22 Mayıs 2024 Çarşamba 19:12

Bu vekillerden hayır gelmeeez. Belediye seçimlerini akp yine neden kaybetti acaba ?

Mete

22 Mayıs 2024 Çarşamba 18:40

Ispartaya raylı sistem şart seçime kadar yapılsın yoksa akepeye oy yok

Son kale

22 Mayıs 2024 Çarşamba 18:23

22 yıldır yapmadıkları, yapmayacaklarının garandisidir.Çünkü oy garanti.

Vatandaş

22 Mayıs 2024 Çarşamba 18:14

Yalvaç OSB yine havasını aldı.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR