19 Nisan 2024 Cuma

ROTA OKULLAŞIYOR İŞTE DETAYLAR

ROTA OKULLAŞIYOR İŞTE DETAYLAR

Eğitim

Arzu Akça ve arkadaşları, dershanecilikteki 15 yıllık tecrübelerini okul projesi ile taçlandırıyor. Rota Okulları, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı'nda açılıyor. Dershanecilik ve özel öğretim alanında başarılı çalışmaları ile dikkat çeken Girişimci Türkçe Öğretmeni Arzu Akça'nın son projesi özel okul. 15 yıldır dershanecilik sektöründe faaliyet gösteren Akça ve arkadaşları, 2017- 2018 Eğitim ve Öğretim Yılı için Rota Okulları'nı açıyor.

Rota, Hızırbey Mahallesi'nde ilk etapta özel ortaokul açacak. Rota Etüt Merkezi Kurucusu Türkçe Öğretmeni Arzu Akça, Milli Eğitim Bakanlığı'nın etütlerin kapatılmasına ilişkin kararı sonrasında arayış içerisine girdiklerini anlattı. Bakanlığın verdiği karara saygı duyarak okul yatırımı için çalışmalara başladıklarını kaydeden Akça, "Hızırbey Mahallesi'nde okul olarak inşa edilmiş bir binayı kiraladık. Önümüzdeki yıl Rota Okulları'nı burada açıyoruz. İlk etapta okulumuz ortaokul alanında eğitim ve öğretim verecek. 250 kontenjanlı okulumuz için kayıt sürecimiz önümüzdeki günlerde başlayacak" dedi.

Türkiye'de TEOG sürecinde etüt merkezlerine olan ihtiyacın bitmeyeceğinin de altını çizen Arzu Akça, "biz açacağımız özel okulda etüt merkezi ihtiyacına da cevap vereceğiz. Öğrencilerimiz ortaokul eğitimini görürken hafta sonları ya da okul sonları da etüt ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Etüt merkezi olarak kurduğumuz disiplinli sistemi okul ortamına taşıyoruz" diye konuştu. Türkçe Öğretmeni Arzu Akça, Rota Okulları'nın mevcuttaki özel okullara göre daha ekonomik olacağının garantisini verdi.

15 Nisan'da bursluluk sınavı düzenleneceğini açıklayan Akça, 5, 6, 7 ve 8.sınıflara yönelik sınav için başvuruların Şekerbank üzerindeki Rota Etüt Merkezi'ne yapılacağını duyurdu. Şekerbank üzerinde bu yıl hizmete açılan Rota Etüt Merkezi, 1. yılında 400 öğrenciye TEOG hazırlık kursu hizmeti veriyor. TEOG 1'de 2 ROTA öğrencisi 100 soruya 100 doğru cevap vermişti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Mehmet

05 Nisan 2017 Çarşamba 19:22

Hayırlı uğurlu olsun. Arzu hocayı yıllardır tanırım. Başarılı bir öğretmendir. Yolları açık olsun.

ismail tutuncu

05 Nisan 2017 Çarşamba 10:32

Yorumlara bakinca Rota nin okul açmasi başarisiz bazi kisilerin cok zoruna gitmis olmali. Rotadan pek daha basarili olan kurumlar kimmis acaba merak ettim bir veli olarak. Yoksa bu kiskanma eyvah egitimdeki tekelimiz elden gidiyor dien tekelciler mi? Sizi gidi rantiyeci tekelciler sizi. Rekabet fena urkutu sizi.

ahmet

05 Nisan 2017 Çarşamba 09:24

insanın kendisine güvenmesi güzel bir şey yalnız başarılı olmamanızı temenni ediyorum.

hehe

05 Nisan 2017 Çarşamba 09:20

etüt merkezi iken başarılı olmayan okulken nasıl başarılı olacak. soruyorum size

OPekel

04 Nisan 2017 Salı 22:04

Hayirli ugurlu olsun ispartamiza. Gercekten bu işi ciddi olarak yapabilecegine inaniyorum Rota egitim kurumunun. Arzu hanim, Serdar hoca, Remziye hoca Emine hoca, Selma hoca Nurgul hoca Ozlem hoca ve tum ekibe basarilar ve kolayliklar diliyorum.

alettin

04 Nisan 2017 Salı 17:06

etüt merkeziyken sanki çok başarılıydınız da okul açın komikler

ali oğuzlar

04 Nisan 2017 Salı 15:17

Boşuna uğraşmasınlar. Yarın ne olacğını bilemeyiz..Hem TÜRGEV var yutar onları TÜRGEV den izin aldılarsa açsınlar özel okul :)))

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR