27 Nisan 2024 Cumartesi

Mustafa Şener İlkokulu’ndan Okuduğumu Anlıyorum Projesi

Mustafa Şener İlkokulu tarafından “Okuduğumu Anlıyorum” projesi start aldı. Öğrencileri okumaya teşvik etme ve okuduklarını anlamalarının hedeflendiği proje ile ödüllerde dağıtılıyor.

Eğitim

     “Okuduğumu Anlıyorum”Kitap okuma projesi çerçevesinde Mustafa Şener İlkokulu kütüphanesi öğrenci seviyeleri dikkate alınarak Okul Aile Birliği katkısı ile 1125 kitap, Optik okuma Programı ve Laptop alınarak Mart Ayı itibariyle projenin startı verildi.

           2.3. ve 4. Sınıf öğrencilerinin kendi seviyelerinde sunulan kitapları okuyup,okuduğu kitapla ilgili anlama seviyelerini belirleyen sorularda cevaplandırılarak, yapılan değerlendirme sonucunda öğrencilere haftalık okuma karneleri verilerek kendi seviyelerini görmeleri sağlanıyor.

Konuyla İlgili Bilgi veren Okul Müdürü Orhan Çelik, “Öğrencilerimizi okumaya teşvik etmek amacıyla her ayın sonunda yapılan törende sınıf seviyelerine göre madalya ve katılım belgesi ile ödüllendirilmiştir.Öğrencilerimiz Mart Ayında 5670, Nisan Ayında 8470 olmak üzere toplamda 14140 kitap okuyarak büyük bir başarı göstermişlerdir.

           Öğrencilerimiz bu projemiz ile okuma alışkanlığını davranış haline getirmişler;anlama –anlatım becerileri gelişmiş, sorumluluk duyguları ve kendilerine olan güvenleri artmıştır. Süreklilik arz edecek bu projemizle öğrencilerimiz bunların yanında daha birçok olumlu kazanım elde edecektir” dedi.

 



YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR