26 Nisan 2024 Cuma

MİLLİ EĞİTİMDEN VELİLERE ÖNEMLİ DUYURU

MİLLİ EĞİTİMDEN VELİLERE ÖNEMLİ DUYURU

Eğitim

MEB eğitim koçluğu, TEOG kampı, ödev merkezi gibi isimleraltında faaliyet gösteren 60’tan fazla kaçak kurum tespit etti. Kapatılankurumlara toplam 2 milyon TL ceza kesildi

Milli Eğitim Bakanlığı son 6 ay içinde 60'tan fazlaruhsatsız faaliyet gösteren özel eğitim kursu tespit etti. Eğitim koçluğu, TEOGkampı, ödev merkezi gibi isimler altında dershanecilik yapmaya devam edenkurslara toplam 2 milyon TL ceza kesildi. Kurumların tamamı kapatıldı. 1Ağustos 2017'den itibaren özel eğitim kursları sadece bir bilim grubundafaaliyet gösterebilecek. MEB bu kursları takip için dijital bir sistemgeliştirdi. Kursların faaliyetleri elektronik ortamda denetlenecek.

ÜÇÜNCÜSÜNDE KAPANACAK

Ruhsatı olan ancak Özel Öğretim Kurumları Kanunu'na aykırıfaaliyetler yaptığı tespit edilen çeşitli kurumlara yönelik de kapsamlı birçalışma yapıldı. Reklamlarında öğrenci resmi kullanan, izinsiz yerleşim planıdeğişikliği yapan, gerçeğe aykırı ilan ve reklam veren toplam 10 ildeki 17 özelöğretim kurumuna 217 bin 740 TL para cezası kesildi. Bu kurumların kanunaaykırı faaliyeti bir kez daha işlediklerinin tespiti halinde, para cezaları5'er kat artırılarak uygulanacak. Üçüncü kez aynı tespitin yapılması halindeise bu kurumlara kapatma verilerek ruhsatları iptal edilecek.

VELİLERE SÖZLEŞME UYARISI

MEB velilere 1 Temmuz'dan sonra faaliyetlerinin yasadışıkapsama girecek olması nedeniyle ilkokul ya da ortaokul öğrencilerine yöneliközel etüt merkezleriyle sözleşme imzalamamaları gerektiğini duyurdu. TEOGhazırlık, ödev evi, danışmanlık merkezi, etüt merkezi gibi isimler altındakayıt alma eğiliminde olan kurumlara itibar edilmemesi istenirken, bu kurumlaraidari para ve sürekli kapatma cezası uygulanacağı bildirildi. Kanun gereği,ilköğretim veya ortaöğretim öğrencilerinin ödev ve projelerine ilişkinaraştırmalar yaptığı, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal etkinliklerinyürütüldüğü bir kurum türü olarak tanımlanan "sosyal etkinlik merkezleri"ise il milli eğitim müdürlükleri ile belediyeler arasındaki işbirliğiprotokolleri çerçevesinde faaliyet gösterebilecek

DÖNÜŞÜM İÇİN 4 AY

MEB dershanelerin dönüşümün ardından tanımlanan özel öğretimkurslarını da mercek altına aldı. Daha önceden açılıp hâlâ birden fazla bilimgrubunda faaliyet gösteren özel eğitim kursları 1 Ağustos 2017'den itibarenyapılarını tek bir bilim grubunda faaliyet gösterecek şekilde düzenlemekzorunda. Bu kurumlar MEBBİS elektronik takip sistemi üzerinde oluşturulane-yaygın modülünden izlenecek. Kurslar faaliyet göstereceği bilim dalıdışındaki branşlardan öğretmen istihdam edemeyecek. Birden fazla derste kursveren kuruma idari para cezası kesilecek. Sonrasında aynı şekilde faaliyetgöstermesi halinde ise kurum açma izni ile çalışma ruhsatı iptal edilecek.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR