19 Nisan 2024 Cuma

MERDİVEN ALTI EĞİTİM MAĞDURU OLMAYIN!

MERDİVEN ALTI EĞİTİM MAĞDURU OLMAYIN!

Eğitim

Isparta da  üniversite sınavlarına hazırlanacak olup kurs arayışında olan  olan öğrenci ve veliler için  Milli Eğitim Bakanlığı uyarıda bulundu. 1 Ağustos 2017 sonrası dershane gibi çalışma eğiliminde olan, öğrencilerine birden fazla ders anlatımı yapan kurumlara kesinlikle müsaade edilmeyecek ve bu kurumlar kapatılacak. Kanuni düzenleme gereğince mevcut kurslar, 1 Ağustos 2017’den sonra tek bir ders için faaliyet gösterebilecek. Yani mevcut özel öğretim kursları, Türk dili ve edebiyatı, matematik ve geometri, fizik, kimya,biyoloji, tarih, coğrafya ve felsefe olmak üzere belirlenen 8 bilim grubundan sadece birinden kayıt yapabilecek. Çünkü 5 Ağustos 2016’da Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle “bilim grubu” sayısı bire düşürülmüş oldu.

Bu konuda bize bilgi veren Matematik Bilim Evi Özel Öğretim kurucusu Selim Değer, “Velileri ve öğrencileri mağdur olmamaları yönünde uyardı. Değer, bir özel öğretim kursu kayıt esnasında birden fazla ders anlatımı vaat ediyorsa yeni sistemde bunun mümkün olamayacağını Her bir ders için ayrı ayrı izinleri alınmış bilim gruplarının olması gerektiğini söyledi. Örneğin Matematik anlatımı için şu an Isparta’da izin verilen tek kurum Matematik Bilim Evi’dir. Bir bilim grubu dışında faaliyet göstermekte ısrar eden özel öğretim kursları, elektronik ortamda denetlenecek. Velilerimiz kayıt yapıp paralarını ödese bile kurumları yasak eğitim faaliyetinden ceza alacağı için sene ortasında çocukların mağdur olması gibi istenmeyen sonuçlar yaşanacaktır. Bu yüzden YGS-LYS kurs kayıtları için başvuru yapılan yerlerde 2017 tarihli kurum açma izninin görülmesi ve hangi dersten izin verildiğinin kontrol edilmesi gerekiyor” dedi.

Selim Değer, bilgilenmek isteyen tüm öğrenci ve velileri kuruma davet ederek “Gelsinler çayımızı içsinler. Yeni sistem hakkında tüm bilinmesi gerekenleri paylaşalım. Kimsenin mağdur olmasını istemeyiz. Kapımız herkese açıktır” dedi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

İsyanlardayım

11 Mayıs 2017 Perşembe 22:55

Ahmet Melih Doğan AL da çocuğumuz okuyor. Okul kursları açıldı ve inanın çok verimli geçiyordu. Kapandı çünkü sevgili velilerimiz çoçuklarının devamını sağlamadı. Ücretsiz okulun hocaları veriyor ve kendi okullarında?Para verilip merdiven altı kurslara devam eksiksiz.... Sayın Veli'ler bu çarpık sistemin mimarları bizleriz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR