28 Mart 2024 Perşembe

KARA HAVACILIK OKULU ISPARTA'YA TAŞINIYOR!

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında önemli rol oynayan başkentteki askeri birliklerden 45 savaş uçağı ile aralarında yerli üretim ATAK’ın da bulunduğu 11 helikopter Ankara dışındaki birliklere nakledildi.

Eğitim

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Tank ve zırhlıların şehir dışına çıkarılmasından sonra şimdi de hava unsurlarımızı başkent dışına çıkarıyoruz. Hainlerin Ankara’yı bombaladığı helikopterlerin üssü olan Kara Havacılık Okulu’nu da Isparta’ya taşıyoruz. Başkent Ankara’da ne tank ne savaş uçağı ne de helikopter göreceğiz. Hava harp araçlarımızı olması gerektiği gibi başkent dışında konuşlandırıyoruz. Darbeye zemin hazırlayan yapıları ortadan kaldırdığımız, yeniden düzenlediğimiz gibi fiziki yerleşmelerimizi de yeni anlayışa göre dizayn ediyoruz” dedi.

FETÖ’nün darbe girişiminin ardından Başbakan Binali Yıldırım tarafından kapatılacağı belirtilen Başkentteki 4. Ana Jet Üs Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığınca yapılan düzenlemeyle yedek meydan statüsüne düşürülmüş, bünyesindeki filo komutanlıkları lağvedilmişti. Komutanlığın adı ise Mürted Hava Meydan Komutanlığı olmuştu. Düzenleme kapsamında komutanlıktaki savaş uçakları da Konya, Merzifon, Eskişehir ve Malatya’daki filolara gönderilmişti.  

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Kadirbey

26 Eylül 2016 Pazartesi 11:20

20 bin kişilik ikinci Bylock listesi içinde ISPARTA daki bazı milli eğitim çalışanları ile eğitimsen üye ve başkanlarının, yönetim kurulu üyelerinin, lise ve meslek lisesi yöneticilerinin yer alması ve adları çıkanların Cumhuriyet Baş savcılarının emri ve emniyet marifetiyle göz altı ların yakında başlaycaak olması da ne acı..

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR