19 Mart 2024 Salı

ISPARTA'DA SON BAŞVURU TARİHİ 1 EKİM!

ISPARTA'DA SON BAŞVURU TARİHİ 1 EKİM!

Eğitim
Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında İl Milli Eğitim bünyesinde okullarda çalıştırılmak üzere Isparta’ya 237 kişilik kontenjan verildi. İnternetten de başvuru yapılabilecek.
Konuyla ilgili bilgi veren İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, bu program kapsamında daha önce Mili Eğitim’de 2 yıl çalışanların başvuru yapamayacağını, geçtiğimi yıl çalışanların ise sadece son gün olan 1 Ekim’de internet üzerinden başvuru yapabileceğini belirtti. Bu yıl geçtiğimiz yıllarda uygulanan kura yönteminin de değiştiğini ifade eden Ergin,  “Daha önce kura yöntemiyle seçim yapılıyordu. Bu yıl mülakat yöntemiyle yapacağız. Seçmeler 3-4 Ekim’de yapıldıktan sonra 10 Ekim gibi işbaşı yapılmış olacak. Program dahilinde asgari ücret düzeyinde maaş ödemesi olacak ve sigortalar tam yatırılacak. Program 2017 Haziran’da sona erecek” dedi.
İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Isparta’ya bu yıl  İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarda çalıştırılmak üzere 237 kişilik kontenjan verildiğini açıkladı. Başvuruların 1 Ekim’de sona ereceğini duyuran Ergin, internet üzerinden de başvuru alındığını söyledi.
9 AY SÜRELİ ÇALIŞACAKLAR
Başvuru için 10 günlük süre olduğunu belirten İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, şu bilgileri verdi: “İnternet üzerinden İŞKUR’in sitesine girerek, ilçelerdekiler ilçeler için, merkezdekiler merkezdeki okullar için 24 saat başvuru yapabilir. Hafta sonları da internet sitesinden başvurular alınıyor.  237 kişi için sayı dağılımlarını İl Milli Eğitim Müdürlüğü ihtiyacına göre belirledi. Bu kapsamda 122 kişi merkezdeki okullarda çalışacak, 115 kişi de ilçelerde görevlendirilecek.
Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında girenler 9 ay süresince çalışacaklar.  2017 Haziran ayında program sona erecek. Maaşları asgari ücret düzeyinde ödeniyor ve sigortaları tam olarak yatırılıyor. İşçi hakları geçerli oluyor. 5 günden uzun süreli raporlarda ilişikleri kesiliyor.
KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEKLER?
Öncelikle kuruma kayıtlı işsiz olması lazım. 10-20 gün önceden kayıt olanlar kayıdım var diyor. Bu projede çalışmak istiyorum demesi için bizzat gelip buna başvuru yapması lazım. Milli Eğitim’de çalışacağım diye bizzat başvuru yapılması gerekiyor. 18 yaşını bitirmiş ve 19 yaşından gün almış olması gerekiyor. Ayrıca emeklilik ve malul aylığı almamak şart var. önceden dul ve yetim maaşı alanlar başvuru yapamıyorlardı. Şimdi onlar başvuru yapabiliyorlar. Bir de başvuru sahibi öğrenci olmaması gerekiyor. Daha önce milli eğitimde 2 yıl çalışmışsa buraya başvuru yapamaz. Çünkü bir kurumda bu program kapsamında 2 yıl çalışılıyor. Geçen yıl çalışanlar son gün olan 1 Ekim’de başvuru yapabilirler. Onlar da başvurularını son gün internet sitesinden yapabilirler.  
Daha önce kura yöntemiyle seçim yapılıyordu. Bu yıl mülakat yöntemiyle yapacağız. Seçmeler yapıldıktan sonra 10 Ekim gibi işbaşı yapılmış olacak.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Alı

28 Eylül 2016 Çarşamba 23:37

Gecen senede mulakatla oldu resmen ızdıham yasadık. Torpıl olursa alıyorlar mulakata gerek yok zaten alıncakları lıstesıde hazırmıs ellerınde hak yıyen ...yer hakkımı kımseye helal etmıyorum.

Girecekler

28 Eylül 2016 Çarşamba 16:34

Şuan girecek olanlar okulda çalışıyorlar zaten mülakatta kişilerin gelir düzeyi yüksekmi düşükmü bakılması vicdanen bakılmalı.adalet mülkün te melidir.mülakatta hz.ömer gibi adaletli olurlar inşallah.2 yıl kuralının herkes için kullanılması niyetkiyle.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR