26 Nisan 2024 Cuma

HAYAL DAHİ EDEMEZDİK

HAYAL DAHİ EDEMEZDİK

Eğitim

2014-2015 Eğitim-Öğretimyılında il genelinde 970 bin 486 kitap dağıtılacağını bildirdi. 2013 yılı Mayıs ayındaIsparta Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başlayan İlyas Can, ilimizinkendisinden öncede eğitimde başarılı bir il olduğunu söyledi. Geçmiştekibaşarıdan dolayı görev yapanlara teşekkür eden Can, “Bunu dillendirmekte benimgörevim ,Göreve başladığımda önümüzdeki yıllarda benim katkım olduğunu hepimizigöreceğiz demiştim. Bir yıllık çalışmalarımızla arkadaşların başarılarına gölgedüşürmedik. 1 yılda artan bir grafikle milli eğitimdeki çalışmalarımızı devamettirdik” dedi.

FATİH PROJESİ 2 YIL İÇİNDE TÜM OKULLARDA UYGULANACAK

Bu arada okullarda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verenİlyas Can, Fatih Projesi kapsamında şuana kadar 4998 tablet bilgisayar dağıtımı yapıldığını belirtti. Can,“Ayrıca 686 etkileşimli tahta kurarak, 38 çok fonksiyonlu ağ yazıcı ve 38doküman kamera hizmete girdi. 2014 ekim ayına kadar 908 etkileşimli tahta kurulumuyapılacak. 147 okulumuzda da çok fonksiyonlu ağ yazıcısı dağıtımı başladı.Temmuz ayı içerisinde bunu tamamlayacağız. 2 yıl içinde de ilimiz genelindekitüm okullarda Fatih Projesi’ni hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

TAŞIMALI EĞİTİME 6 MİLYON HARCANDI

Öte yandan 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında İl genelinde6500 öğrenciyi taşıdıklarını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can,“Öğrenci taşıması için 6 milyon lira para harcadık. Bu öğrencilerin tamamına öğlenyemeği verdik” dedi.

ÖZEL OKUL VE GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİLERE MÜJDE

2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında 970 bin 486 ders kitabınıücretsiz olarak öğrencilere dağıtacaklarını belirten Can, kitapların 17Ağustos’ta geleceğini ve 18 Ağustos’tan itibaren okullara gönderilmeye başlanacağınıbildirdi. Ücretsiz ders kitaplarında bu yıl farklı bir uygulama yapılacağınıkaydeden Can, şunları söyledi: “Bu yıldan itibaren özel öğretim kurumlarına daücretsiz ders kitaplarını dağıtacağız. Ayrıca görme engelli öğrencilerimizeBraille baskılı kabartmalı kitaplarını dağıtacağız.”

HAYAL DAHİ EDEMEZDİK

Son olarak okulların fiziki şartlarının son derece iyiolduğunu ifade eden Can, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bundan 10 yıl önce birildeki okulların fiziki altyapısının bu şekilde olacağını hayal dahiedemiyorduk. O zaman böyle bir hayal kursaydık eğitimdeki tüm sorunları aşmışvarsayardık. Ama geldiğimiz noktadam eğitimde sorunlarla mücadele ediyoruz.Çünkü eğitim ve dünya değişiyor. Tüm toplumdaki motor gücü biziz. Bu anlamdabiz sorunlarla boğuşuyoruz. Eğitim varılacak bir nokta değil. Eğitim yoldaolmak demek. Biz sürekli önümüze hedefler koyacağız. Bu hedeflere ulaşmak içinmücadele edeceğiz. Kıyamete kadar eğitimde çalışanlar sorunlarla mücadeleediyor olacak.”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

17-25 erdoğan

05 Temmuz 2014 Cumartesi 13:50

rezza zarabın çoruma yapacağı imam hatip lisesi gecikti. projeye hızla devam edecekler ama hazır yetişmiş imam ve hatipleri başka başka camilere atayarak devam edecekler. savcı hakim polis öğretmen vs derken sıra sağlık, diyanet, tarım, spor, .... şeklinde devam ediyor.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR