30 Nisan 2024 Salı

YENİ ATANAN ÖĞRETMENLERE EĞİTİM

Son öğretmen atamasıyla çeşitli branşlarda ilimize atanan 161 öğretmene bir hafta sürecek olan mesleğe uyum eğitimi programı başladı.

Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan uyum programı, illerin imkan ve iş yükleri dikkate alınarak uygulanacak.

         Bir hafta süreyle il merkezi ve ilçelerde devam edecek olan uyum eğitimi programı; Vali Yardımcısı Dr. Kadri Canan, İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner ve yeni atanan öğretmenlerin katılımıyla öğretmenevinde düzenlenen törenle başladı.

         Öğretmenlik mesleğinin kutsal olduğunu belirten Vali Yardımcısı Dr. Kadri Canan; “İnşallah bu meslek size ve ülkemize hayırlar getirir, mutluluk ve huzur getirir. Sizin mutluluğunuz, sizin huzurunuz ülkemizin mutluluğu ve huzuru demektir.

         Yeni nesillere, gençlere en güzel hizmeti vereceğinizden eminim. Okula yeni başlayan küçük yavrularımıza sizler tarafından söylenecek her söz doğru kabul edilecek ve hayatı boyunca o şekilde uygulayacak. O bakımdan yeni nesillerin yetiştirilmesinde sizlere çok büyük görev düşüyor.

         Günümüz dünyasında çok büyük bir küresel rekabetin olduğunu görüyoruz. Tamamen bilgi ve teknolojiye dayalı amansız bir rekabetin devam ettiğini görmekteyiz. Bilgiyi üreten, bilgiye sahip olan ülkeler her zaman bir adım öndeler ve bu sağladıkları avantajla vatandaşlarına müreffeh bir hayat imkanı sunmaktalar. Böyle bir ülke olmanın başlangıcı sizlersiniz, bu bağlamda kendinizi hiç küçük görmeyin. Biz bunu başarabilir miyiz demeyin, ben rahatlıkla başaracağınıza inanıyorum, çünkü bu donanım, bu güç sizde var” dedi.

         Teşkilatın kurumsal yapısından bahseden İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner ise, yeni öğretmenlerin barınma, ulaşım gibi her türlü problemlerinde kendilerine başvurmalarını istedi.

         Milli Eğitim Müdürü Caner konuşmasında; “Bu kurumsal yapı içerisinde sizlere düşen görevler var. Siz artık bundan sonra eskisi gibi davranan bireyler olmayacaksınız, çünkü bu günden itibaren sizin statünüz değişti ve sizler toplum tarafından örnek alınacak insanlar oldunuz. Bundan sonra milli eğitim camiasının bir ferdi olarak davranışlarınızla, konuşmalarınızla çocuklarımıza örnek olacaksınız” dedi.

             
 
 
 
 
 
 
 
 
 

          

          

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR