30 Nisan 2024 Salı

Yedişehitlerde çözüm arayışı

Çevredeki ilkokullardan gelecek beşinci sınıf öğrencileri için bir bina yeterli gelirse diğer bina ilkokul olarak yeniden düzenlenecek

Eğitim

 

Yedişehitler İlköğretim Okulu’nun yeni eğitim sistemine göre ortaokul binası olarak düzenlemesinin ardından  velilerin çocuklarını başka okullara göndermek istememesi üzerine verilen tepkilerin ardından Milli Eğitim çözüm arayışına girdi. Çevredeki ilkokullardan gelecek  beşinci sınıf öğrencileri için bir bina yeterli gelirse diğer bina ilkokul olarak yeniden düzenlenecek

 

Vali Memduh Oğuz başkanlığında oluşturulan  komisyonun, okul binalarını 4+4+4 12 yıllık zorunlu eğitim sistemine göre kademeli geçiş anlayışıyla planlamasının ardından MEB tarafından o plan uygun görüldü. Ancak Yedişehitler İlköğretim Okulu’nun ortaokul olarak planlanmasına veliler eylem yaparak tepki gösterdi. Yedişehitler mahallesinde oturan veliler ilkokula yeni başlayacak veya devam eden çocuklarının uzaktaki okullara göndermek istemediklerini belirterek sorunun çözümünü istediler.

         O komisyonun üyeleri arasında yer alan Eğitim-Bir Sen Şube Başkanı  İhsan Arıcı, Yedişehitler’de çözüm arayışı içerisinde olduklarını aktardı. Şu anda burada iki binanın ortaokul olarak planlanması nedeniyle e okul sisteminde ortaokul kaydına izni verildiğini kaydeden Arıcı, “Çevredeki Ali Haydar Albayrak, Selahattin Seçkin, Mehmet Akif Ersoy ilkokullarındaki beşinci sınıf öğrencilerini tespit etmeye çalışıyoruz. Eğer bu öğrenciler geldiklerinde bina kapasitesi yeterli olursa iki binadan birinin ilkokul olarak planlaması gündemde. Zaten kademeli geçişle birlikte 2.3 ve 4. sınıflar eğitim öğretime devam edecek. 5. sınıflarla birlikte  6-7 ve 8. sınıflarda ayı şekilde eğitim öğretime devam edecek. Burada sorun birinci sınıf öğrencilerinin kaydedilememesi. Eğer 5. sınıf öğrencileri geldiği takdirde mevcut bir bina kaldırırsa diğer bina ilkokul olarak planlanacak. Çözüm arayışındayız” dedi.

         Isparta’da okul planlamasının Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliği doğrultusunda hazırlandığını ve planın Bakanlıktan geçtiğini anımsatan Arıcı, yapılacak yeni bir düzenleme için de Bakanlık onayı alınması gerektiğini sözlerine ekledi.          

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR