30 Nisan 2024 Salı

YEDİŞEHİTLER İLKÖĞRETİM OKULU SORURU ÇÖZÜLDÜ...

AK Parti Milletvekili Recep Özel ve Vali Memduh Oğuz, Yedişehitler İlköğretim Okulu'ndaki sorunu çözdü.

Eğitim

Yedişehitler İlköğretim Okulu’nda yeni eğitim sistemine göre milli eğitim komisyonu tarafından ortaokul olarak düzenlenmesinin ardından velilerin ilkokula devam eden çocuklarını başka okullara göndermek istememeleri kamuoyunda gündeme gelmişti.

 

Ak Parti Milletvekili Recep Özel, kendisine ulaşan mahalle halkının taleplerini hemen gündemine alarak Vali Memduh Oğuz ile bir araya geldi. Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner ve Komisyon üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıdan sonra Yedişehitler’i ziyaret ettiler. 

 

Öğrenci velileri dinlemek üzere okula giden Ak Parti Milletvekili Recep Özel ve Vali Memduh Oğuz velilerin taleplerinde haklı olduklarını belirttiler.

 

Yedişehitler İlköğretim Okulu olarak iki binaya sahip olduklarını belirten Okul Müdürü İsa Akgün; “Sayın Milletvekilim ve Sayın Valim biz okul olarak 23 bin nüfuslu mahallemizin hem ilkokul, hem de ortaokul olmak üzere okul ihtiyacını karşılayabilecek fiziki kapasiteye sahibiz. Bahçe içerisindeki iki binamızda birinde 25 derslik, diğerindeT 24 derslik olmak üzere toplam 49 dersliğe sahibiz. 538 ortaokul, 450’si ilkokul olmak üzere 978 öğrenci mevcudumuz var” dedi.

 

Çocuklarını uzak okullara göndermek istemediklerini ifade eden mahalle sakinleri ve mahalle muhtarı Alper Yıldırım; “Sayın Valim milli eğitim bakanlığı aynı bahçe içerisinde iki binası olan okullarda hem ilkokula, hem de ortaokula müsaade etmektedir. Ayrıca biz çocuklarımızı ilkokul birinci sınıfa başka okullara göndersek bile ana sınıfına burada başlayacaklar. Bu da bir tezat, çünkü ana sınıfı demek çocuğu okula hazırlamak demektir, çocuğu okula alıştırmak demektir. Bizim çocuklarımız burada anaokuluna başlayacaklar ve dolayısıyla bu okula alışacaklar. Biz bu okula alışan çocuklarımızı nasıl ilkokul birinci sınıfı için başka okullara göndeririz. Çocuklar bu yeni gidecekleri okullarda yeniden bocalayacaklardır” dediler.

 

AK Parti Milletvekili Recep Özel ise yaptığı konuşmasında;  Yaptığımız toplantı ve sizlerinde sorunlarını dinledikten sonra komisyon kararının yeniden gözden geçirilmesi görüşüne vardık’ diye konuştu. 

Komisyon üyelerini de dinledikten sonra son karara varan Milletvekili Özel ve Vali Oğuz; “Burada son karar; aynı bahçe içerisinde iki binası olan tüm okulları biri ilkokul, diğeri ortaokul olmak üzere değiştireceğiz. Çünkü buralarda ikinci binalar bize bu alternatifi sunuyor” dedi.

Verilen karardan son derece memnun olan veliler, Ak Parti Milletvekili Recep Özel ve Vali Memduh Oğuz'a teşekkürlerini ilettiler.

 
 
 
 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR