03 Mayıs 2024 Cuma

TÜrkçe Olimpiyatları

Şakir Aksöz, yarın akşam Isparta'da düzenlenecek Türkçe Olimpiyatlarını değerlendirdi

Eğitim
Şakir Aksöz'ün Çözüm Gazetesinde yayınlanan köşe yazısı:
"Isparta yarın çok önemli bir uluslar arası organizasyona imza atıyor. Beğenisi ve ünü Türkiye’yi aşan Dünya’nın konuştuğu, bir çok ülkede düzenlenen Türkçe Olimpiyatları artık Isparta’da yapılacak.

İlk bakışta bazılarının, “öğrencilerin yeteneklerini ortaya koyduğu” basit bir etkinlik olarak gördüğü ve bilerek bu şekilde lanse ettiği Türkçe Olimpiyatlarının önemi ve konumu çok büyük.

Sadece organizasyon profesyonelliği, yabancı 61 öğrencinin Türkçe seslendireceği müzik, şiir ve diğer unsurları dikkate aldığınızda bu kadar önemli bir geniş çaplı  bu ilk uluslar arası etkinliği Ispartalıların kaçırmamalarını tavsiye ediyoruz.

Televizyondan izlerken bile hayran kaldığınız yabancı çocuklar, Isparta’nın ayağına geliyor ve muhteşem bir organizasyon ile karşılarına çıkıyor.

Düşünün bir kere; 140 yabancı ülkedeki Türk okullarında eğitim gören yabancı çocuklar, sizin şarkılarınızı, şiirlerinizi Türkçe okuyor ve en iyileri Türkiye’de, Isparta’da vatandaşlarımızın karşısına çıkarılıyor.

Isparta’nın ve Türkiye’nin tanıtımı için bundan daha büyük ve önemli organizasyon bulabilir misiniz? Bırakın bulmayı, düzenleyebilin misiniz?

Hangi imkan, hangi güç size Mozambik’te, Somali’de, Arnavutluk’ta, Çin’de yabancı öğrencilere bırakın Türkçe şarkı söylemeyi, Türkçe öğretmenizi sağlar?

Bayrağımızın yabancı ülkelerde büyükelçilikler dışında dalgalanmasını başka türlü nasıl sağlarsınız?

Ulu Önder Atatürk’ün ismini başka türlü nasıl öğretirsiniz yabancı çocuklara?

Nasıl Atatürk’ün resmini başka ülkelerde duvarlara asarsınız?

Siz bu öğrencileri Türkiye’ye getirip, etkinlik düzenleyip, ülkemizi, ilimizi bundan daha nasıl tanıtırsınız?

Bu çocuklar ülkelerinde geleceğin üst düzey yöneticileri olacak. Ki bunun bir çok örneği var. Geleceğin idarecileri olan bu çocuklardan Türkiye için en büyük dost, elçi

bulabilir misiniz?

Maddeleri sıralamaya devam etsek yerimiz yetmez.

Türkçe Olimpiyatlarının Türkiye’de, hele hele Isparta’da yapılması; Isparta’nın bu kadar önemli ve büyük bir uluslar arası organizasyona ev sahipliği yapmasının önemini galiba kavrayamadık.

Yarın akşam güzelliği görenlerin aklı başına gelecektir. Yurt dışındaki Türk Okullarının nasıl bir görev üstlendiğini, Türkiye için önemini yurt dışına gidip görmeyenlerin anlamaları çok zor.

Siyaset, dünya görüşü, cemaat farkını bir kenara koyun ve Allah Rızası için gidin Afrika’ya, Avrupa’ya, Amerika’ya, Türk Cumhuriyetlerine bir bakın. Eğer ön yargınız yoksa, eğer içinizde milyonda bir milliyetçilik ve dini duygunuz varsa gözünüz yaşarmıyor, duygulanmıyorsanız insanlık değerlerinizi yeniden gözden geçirmelisiniz.

Türkiye’nin en önemli eksiği LOBİ’sinin eksikliğidir. Bu organizasyonlar, Türkiye için en önemli LOBİ ve LOBİ için insan kaynağıdır.

 

 

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR