30 Nisan 2024 Salı

Tepkiler giderek artıyor

4+4+4 kademeli eğitime geçiş sistemine tepkiler çığ gibi artıyor. Yeni eğitim sisteminde ortaokul olarak eğitim vermesi planlanan Gülistan İlköğretim Okulu öğrenci velileri tepki gösterdi.

Eğitim

Gülistan İlköğretim Okul binası önünde toplanan öğrenci velileri okulun sadece ortaöğretim olarak eğitim vermesine tepki gösterdiler.

Okulda bulunan iki binanın da eğitim vermek için fiziki yeterliliğe sahip olduğunu söyleyen veliler mahallede bulunan ilkokulun kapatılmamasını istediler.

 

Çocukların mahalle dışında bir okula gidip gelmelerinin sıkıntı olacaklarını söyleyen mahalle muhtarı Zeynep Zuhal Top, “Burada mahallemizin şu an en büyük problemini çözmek için toplanmış bulunmaktayız. Okulumuzun ilkokul kısmının kapatılarak 1. Sınıftan itibaren kademeli şekilde başka okullara kaydırılmasının mahallemizde büyük sıkıntılar doğuracağını düşünüyoruz. Mahallemizin etrafı çevre yolu sayılabilecek özelliğe sahip caddelerle çevrilidir. O yürümekte dahi halen zorlanan minicik çocuklarımızın bulvar gibi caddelerden sırtındaki çantalarla geçerek sabah okuluna, akşamüstü evine yalnız başına ulaşması mümkün değildir. Bu arada öğleyin gelip geçmesini akla dahi getirmek istemiyorum.

Yolda karşılaşacağı olumsuzluklardan okulumuzun sadece ortaokul olmasına karar veren yetkililerin ve ilgili komisyon üyelerinin de sorumlu olacağının bilinmesini isteriz.

Kısacası biz; 1996 yılındaki kesintisiz temel eğitim yasasından önceki hüviyetimize yani ilkokulumuza geri dönmek istiyoruz.

Okulumuzun iki okula da eğitim verebilecek fiziki yeterlilikte olduğunu rakamlar ile göstermek istiyorum:

Eski bina (İlkokul için düşünülen bina); Derslik Sayısı :14, anasınıfı- 2.3 ve 4. Sınıfların dışından kalan derslik sayısı :4 , Birinci Sınıfın Muhtemel Derslik Sayısı : 4, Derslik İhtiyaçi : Yok, Derslik Fazlalığı : Yok.

Yeni Bina ( Ortaokul ), Derslik Sayısı :18, mevcut dolu derslik sayısı (5. Sınıflar dahil ),  (3 Yıl Sonraki İhtiyaç İtibariyla) :16, Derslik İhtiyaçı :Yok, Derslik Fazlalığı :2.

Yetkililerimizin konuya duyarlı yaklaşarak problemi çözecekleri inancıyla saygılarımı sunuyorum” dedi

 
 
 
 
 

 

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR