30 Nisan 2024 Salı

EĞİTİMDE HERKESE EŞİT FIRSAT TANIYORUZ

EĞİTİMDE HERKESE EŞİT FIRSAT TANIYORUZ

Eğitim

Büyükhacılar İlk ve Ortaokulu düzenlenen törenle açıldı. Törene katılan Ak Parti Milletvekili Recep Özel; Şehirlerde olduğu gibi köylerimize de bu güzel okulları devlet olarak yapmaktayız. Amacımız bu güzel okullarda okuyup iyi yerlere gelebilme imkanını demokrasinin bir nimeti olarak herkese eşit şartlarda sunmak” dedi.

 

Milletvekili Özel; “İnşallah çocuklarımızın geleceği çok güzel olur”

Eğitimde herkese eşit fırsat tanındığını belirten Milletvekili Recep Özel; “Şehirlerde olduğu gibi köylerimize de bu güzel okulları devlet olarak yapmaktayız. Amacımız bu güzel okullarda okuyup iyi yerlere gelebilme imkanını demokrasinin bir nimeti olarak herkese eşit şartlarda sunmak.

Bu bina çocuklarımız adına fiziki manada güzel bir bina oldu, inşallah çocuklarımızın geleceği de böyle güzel olur” dedi.

Özel, ayrıca, tüm öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü kutluyorum. öğretmenlerimizin daha iyi şartlarda çalışmalarını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Açılışı yapılan okulun İlim Şehri Isparta’ya çok yakıştığını belirten Vali Memduh Oğuz ise, ileriki dönemde Büyükhacılar Köyü’nün İlim şehri Isparta’nın vazgeçilmez bir parçası olacağını ifade etti.

Vali Oğuz; “İlim konusunda ne yapılırsa Isparta’ya çok iyi yakışıyor”

Vali Oğuz konuşmasında; “İlim konusunda, eğitim konusunda ne yapılırsa Isparta’ya çok iyi yakışıyor. Burada yavrumuz şiir okurken söyledi, bayrak ve ay’dan bahsetti. Bizim Bayrağımızdaki ay mukaddesatımızı, yıldız ise devletimizi remz eder. Yıldız bizim milli kudretimiz demektir, devletimiz demektir, ay’da mukaddesatımız demektir. İşte burada mabet ve okul karşı karşıya durmakta, yavrumuzun okuduğu şiirde yıldız ve ay olarak bahsedilen de budur zaten. Cenabı Allah bizi yıldızımızdan ve ay’ımızdan mahrum etmesin. Bunun hep yükseldiğini, hep yüceldiğini görelim.

Konuşmalardan sonra okulun açılışı protokol tarafından yapılarak hep birlikte sınıflar gezildi.    Okulun açılışını 1-A sınıfı öğrencisi İrem Nur Güleç ile birlikte yapan Vali Oğuz, 7-A sınıfını ziyaret ederek işlenmekte olan Türkçe dersini bir süre dinledi. Türkçe Öğretmeni Şevki Çalışkan’ın çok güzel ders anlattığını belirten Vali Oğuz, İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner’e talimat vererek öğretmeni ödüllendirmesini istedi.

Anasınıfı öğrencileri ile bir süre oyun oynayan vali Oğuz, ilgililere teşekkür ederek okuldan ayrıldı.

 

          

             

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR