18 Nisan 2024 Perşembe

GELENDOST’LU SÜPER COÇUK YİNE BÜYÜLEDİ

GELENDOST’LU SÜPER COÇUK YİNE BÜYÜLEDİ

Eğitim

Bu yıl Ankara'da 8'incisi düzenlenen 'Hafıza Olimpiyatları',Dünyanın en zeki beyinlerini bir araya getirdi. 'Mental Aritmetik', 'Hafıza Gücü', Zihinsel Matematik' ve 'Hızlı Okuma' başlıkları altında yarışmacılar birbirleriyle kıyasıya yarıştılar.

Kuruculuğunu Dünya Hafıza Şampiyonu Melik Duyar'ın üstlendiği'Hafıza Olimpiyatları'Ankara'da festival havasında Ankara Demora Otel'de gerçekleşti. Türkiye ve yurt dışından katılım sağlayan her yaştan zeki 439 yarışmacı, ödül alabilmek için ter dökerken, yarışmadan bir de rekortmen çıktı.Dünya Hafıza Şampiyonu Melik Duyar'ın başkanlık ettiği organizasyonda 11 farklı kategoride yarışan süper beyinler, 'Zihinsel Takvim', 'Zihinsel Toplama','İsimler ve Yüzler Hafızası', 'Binary Sayılar Hafıza' ve 'Zihinsel Çarpma' dallarında olmak üzere tam 5 kategoride Türkiye rekoru kırdılar. 'Zihinsel Takvim' ve 'Zihinsel Toplama'nın rekortmeni Gelendost ilçemizin matematik dahisi 13 yaşındaki Burak Bilgin oldu. 'Hafıza ve Zihinsel Matematik Olimpiyatları'nı 2016 yılında ise Amerika'nın Las Vegas şehrinde yapılacak.  Burak Kardeşimize bu büyük başarısındandolayı teşekkür ederiz

Bizlere böyle büyük gururlar yaşattığın için teşekkürler BURAK başarının devamını diliyoruz seni 2016 yılında Amerika’da düzenlenecek olimpiyatlarda rekorlarla 1.likleri bekliyoruz.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR