28 Mart 2024 Perşembe

Derslik sorununu Bilgiç çözdü

Derslik sorununu Bilgiç çözdü

Eğitim
AK Parti Isparta Milletvekili ve Plan  - Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin yeni binasının donanımı için çıkarttığı 2 milyon lira önemli bir sorunu çözmüş oldu.
Acil olarak çıkartılan ödenek ile İİBF’nin tefrişatı yapılacak ve 2016 – 2017 eğitim – öğretim yılında hizmete girecek.
İlk bakışta normal bir gelişme gibi görünse de İİBF’nin yeni binasının eğitim – öğretime açılması domino etkisi yapacak ve SDÜ’de yaşanabilecek derslik sıkıntısını da çözmüş olacak.
Şöyle ki; Yeni gelecek ilave binlerce öğrenci olmadan mevcut haliyle SDÜ ciddi oranda derslik ve fiziki imkan sıkıntısı yaşamaya başlamıştı. Isparta MYO gibi öğrenci sayısı 7 bin dolayında olan bir okul 4 ayrı binada eğitim verir hale gelmişti. Sadece Isparta MYO değil, birçok fakülte ve yüksek okul aynı sorunla, derslik sorunu ile karşı – karşıyaydı. Yeni gelecek öğrencilerle birlikte binlerce öğrenci aynı sorun ile karşılaşacak ve ciddi yığılmalar, aksaklıklar yaşanacaktı.
İİBF’ye Milletvekili Bilgiç’in çıkarttığı 2 milyon liralık ödenek ile binanın donanımı sağlanacak ve eğitim – öğretim açılacak.
Böylece, İİBF’nin eski binasının boşalması ile derslik sorunu çözülecek ve domino etkisi ile yeni düzenlemeler yapılacak. Bir çok yüksek okul ve fakülte kendine yen bulacak.
İİBF Dekanı Prof. Dr. Murat Okçu, desteklerinden dolayı Milletvekili Bilgiç’e teşekkür ederek:”Sayın Vekilimizin ödenek desteği ile yeni binamıza taşınacağız ve bir çok okulumuz önemli bir sıkıntıdan kurtulacak. Okulumuz ve öğrencilerimiz adına Sayın Bilgiç’e şükranlarımı sunuyorum” dedi.
SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı’da desteklerinden dolayı Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’e teşekkür etti.
Bilgiç SDÜ’ye yatırımlar, öğrenci sayısının artması, öğrencilerin barınma ve diğer ihtiyaçlarının giderilmesi konularında önemli girişimlerde bulunmaya devam ediyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR