26 Nisan 2024 Cuma

ÖĞRENCİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN

ÖĞRENCİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN

Eğitim

Keçiborlu’da Yurt-kur tarafından yapılan 202 erkek, 202 kız olmak üzere 404 öğrenci kapasiteli yurt inşaatı tamamlandı. Üçer kişilik odalardan oluşan yurt odaları oldukça modern diyazn edilmiş, bunun yanındayurtta ayrıca çalışma salonları ve kafeterya, yemekhane alanları da mevcut. İki ayrı binadan oluşan yurtların zemin katlarında engelli öğrenciler için özel olarak hazırlanmış odalarda bulunuyor.

 

Keçiborlu’da inşa edilen 404 kişilik öğrenci yurdunda incelemelerde bulunan Vali Vahdettin Özkan “Bugün ilçemizde Keçiborlu’nun sorunlarını değerlendirirken diğer taraftan bütün memlekette ihtiyaç olan yurt konusunda da nerede idik nereye geldik sorusunun da cevabını arıyoruz. Bildiğiniz gibi üniversitemizin 80 bin öğrencisi var. Meslek yüksek okulları vasıtası ile ilçelere de bu eğitim hizmeti sunulmaktadır. Geçen senelerde bu öğrencilerimizin barınma sorununu çözmek en önemli stratejik hedeflerimizden demiştik. Bununla ilgili bakanlığımızın bu konudaki ciddi anlamda yatırım yapma kararlılığı içinde olduğunu gördük. Bu noktada Keçiborlu’da 404 öğrenci kapasiteli modern yurt yapımı tamamlandı. Bu konuda hükümetimize ve bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Valilik makamı olarak bu şekilde nitelikli yatırımlar gerçekleşince bizde mutlu oluyoruz” dedi.

 

ÖĞRENCİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN

Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak Keçiborlu’ya yurt yatırımının yapılmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek böylece öğrencilerin daha rahat eğitim görebileceklerine dikkat çekti.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı ise “Bizde üniversite yönetimi olarak ilçelerimizdeki okullara bu şekilde lojistik destek verecek yurtların yapılmış olmasını sevinçle karşılıyoruz. İlçelerimizdeki öğrencilerin eğitim almasında sadece okul binasının yapılması yeterli olmuyor. Bu noktada barınma eğitimin kalitesine önemli katkı yapıyor. Bizde bu noktada Keçiborlu’da yürütülen faaliyetleri yakından takip ediyoruz. Bu yurtlar gelecek yıldan itibaren Keçiborlu ilçemizde eğitim öğretim görecek öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun” iadelerini kullandı.

 

DEVLET ENGELLİ ÖĞRENCİSİNİ DE DÜŞÜNDÜ

Yurtlarda engelli öğrenciler için özel olarak dizayn edilmiş odaların bulunmasının önemli olduğuna dikkat çeken Vali Özkan “Yurdumuzda engelli odamızda mevcut. Allaha şükür hiç engelli öğrencimiz yok bu nedenle odamız boş. Bu bizim için sevindirici bir taraf ama engelli bir öğrencinin teşrif etmesi halinde fiziki altyapı engelli öğrencimize göre diyazn edilmiş ve hizmete sunulmuş olacak” diye konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR