16 Nisan 2024 Salı

BOYACI PÜRLÜ'DEN YATIRIMI KOPARDI

BOYACI PÜRLÜ'DEN YATIRIMI KOPARDI

Eğitim

Pürlü Otomotiv, Gül Küçük Sanayi Sitesi içinde geçtiğimiz yıl eğitim öğretime başlayan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine verdiği otomotiv laboratuarı sözünü tuttu. 2016 yılının son günün de laboratuar için ilk motoru Fiat’tan temin ederek okula teslim eden Veli Pürlü okulun ara eleman sorunun çözümü için büyük önem taşıdığını söyledi.

 

 Gül Küçük Sanayi Sitesi kooperatifi, Isparta Ticaret Sanayi Odası ve Isparta Belediyesinin katkıları ile geçtiğimiz yıl yapımı tamamlanarak eğitim öğretime başlayan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilklaboratuarına kavuşuyor. Sanayideki ara eleman sorunu çözmesi beklenen okula Pürlü Otomotiv ilk kurulduğu dönemde laboratuar sözü vermişti. Pürlü Otomotiv laboratuar için ilk motoru Fiat’tan temin ederek okul idaresine teslim etti. 

 Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı,Veli Pürlü’ye teşekkür ederek “aynı şekilde okulumuzda elektrik elektronik,kimya bölümleri için ve kaporta, boya dalları için de laboratuar ihtiyacı var.Bu noktada Isparta’mızın önde gelen esnaf ve sanayicilerinin desteğini bekliyoruz” dedi.

 

 İLK LABORATUAR PÜRLÜ OTOMOTİVDEN

 

Pürlü Otomotiv adına Fiat’tan temin edilen motoru okul idaresine teslim eden Veli Pürlü, “bizim de en büyük sorunlarımızdan biri ara eleman. Ara eleman sorununun çözümü öğrencilerin sanayi içinde hem teorik hemde pratik anlamda yetişmesi ile çözülebilir. Bu noktada Gül Küçük Sanayi Sitesindeki TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Isparta için büyük avantaj sağlıyor. Bizde Pürlü Otomotiv olarak bu okulumuza elimizden geldiğince destek vermeye çalışıyoruz. Zaten okul ilk kurulurken bir laboratuar sözü vermiştik.Bu sözümüzü tutmak için okulun kurulacak motor laboratuarına ilk motoru Fiat’tan temin ederek teslim ettik. Ford’dan bir motor talebimiz var geldiğinde onu da okulumuzun laboratuarına vereceğiz. Ayrıca okulda yetişen öğrencilerimize istihdam sözü de verdik ve okul müdürümüzle bu noktada bir protokol imzaladık” dedi.  

 

HANGİ BÖLÜMLER VAR?

 

TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Isparta’da araeleman sıkıntısı çekilen bölümlerin açıldığını belirten Mehmet Boyacı“okulumuzda elektrik elektronik teknolojisi (endüstriyel bakım onarım),itfaiyecilik ve yangın güvenliği teknolojisi, motorlu araçlar teknolojisi(elektromekanik, kaporta, boya),  kimya teknolojisi bölümleri var ve bu yıl kontenjanı tam dolduracak şekilde öğrenci kaydı yapıldı” diye konuştu.     

 

DİĞER LABORATUARLAR İÇİN DESTEK TALEBİ

 

Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkan Mehmet Boyacı,hükümet tarafından sanayi siteleri içinde meslek liseleri açılmasının desteklendiğini söyleyerek “okulumuzun diğer bölümleri içinde laboratuarlar oluşturmamız gerekiyor. Bu noktada Pürlü otomotive örnek davranışlı nedeniyle teşekkür ediyoruz. Ayrıca diğer bölümlerin laboratuarlarının kurulması noktasında Isparta’mızın önde gelen esnaf ve sanayicilerinden destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ÖĞRENCİLERE MTOK KONTENJANI FIRSATI

 

TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin MTOK(Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumları) kontenjanından faydalanma imkanı bulunuyor. Meslek liselerinde kat sayı engelinden sonra Türkiye’deki mühendislik kalitesinin çok düşmesi üzerine 2009 yılında sayın cumhurbaşkanımızın talimatı ile hükümet teknoloji fakültelerini kurdu.Teknoloji fakülteleri mühendislik fakültelerinden farklı olarak, masa başı mühendis yerine tulumunu giyip işin içinde pratikte mühendis yetiştiren okullar olarak dikkat çekiyor. Teknoloji fakülteleri bu özellikleri nedeniyle öğrencilerinin %50’sini meslek lisesi öğrencilerinden alıyor. Teknoloji Fakültelerinde MTOK kontenjanı uygulanıyor. Türkiye genelinde 22 üniversitede bulunan teknoloji fakültesi SDÜ’de de bulunuyor. Geçen yıl SDÜ Teknoloji Fakültesi elektrik mühendisliği bölümüne düz liselerden gelen öğrenciler endüşük 305 puanla girebilirken, meslek lisesinden geçen öğrenciler 260 puanla girdiler. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Isparta

02 Ocak 2017 Pazartesi 15:48

Teşekkür veli bey Isparta lı olarak sizinle gurur duyuyorum

ethem şimşek

02 Ocak 2017 Pazartesi 14:46

böyle kıymetli ve ısparta sevdalısı işadamlarının çoğalmasını bekliyoruz

esnaf

02 Ocak 2017 Pazartesi 13:01

sayın pürlüye teşekkür ve 3yıldan buyana gercekten sanayı cok deyıştı devamını beklıyoruz keşke 5 yıl önce gelseymış boyacı

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR