19 Mart 2024 Salı

KAMU KURUMLARI VATANDAŞLAR İÇİN VAR

Vali Vahdettin Özkan, Yalvaç ilçesinde Belediye Başkanları ve köy muhtarları ile bir araya gelerek iletilen talepleri dinledi.

İhale ilanları

Vali Vahdettin Özkan başkanlığında düzenlenen toplantıya Yalvaç Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçel, Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri ile köy muhtarları katıldı.

KAMU KURUMLARI VATANDAŞ İÇİN VAR

Kamu kuruluşlarının vatandaşın refahı için var olduğunu belirten Vali Özkan toplantının amacının vatandaşların katkı ve katılımıyla karşılıklı istişareyi sağlamak olduğunu söyledi.

Vali Özkan; “ Kamu Kurumlarının varlık sebebi vatandaşa hizmet etmektir. Eğer vatandaşa hizmet yoksa hiçkurumun olmasına ihtiyaç olmayacaktır. Kurumlar hizmetleri vatandaşlarımızın ayağına götürmek için kurulmuştur. Bunun hiçbir zaman unutulmaması gerekir.Bizim varlık sebebimiz ve misyonumuz vatandaşa hizmet etmektir. Bu hizmetleri yerine getirirken vatandaşlarımızın katılımını sağlamazsak esasen misyonumuzuda yerine getiremeyiz. Karşılıklı iş yapma ve istişare kültürünü yerleştirmemiz büyük önem taşımakta. Bütün hizmetlerimizde bu böyle olmalıdır” dedi.

MUHTARLAR TEŞEKKÜR ETTİ

Toplantıda Yalvaç ilçesinde bulunan belediye başkanları ve köy muhtarları tek tek söz aldı. Muhtarlar özellikle 2015 yılında yapılan istişare toplantısında iletilen taleplerin yerine getirilmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Muhtaralar toplantıda ayrıca köyleri ile ilgili yeni taleplerini de Vali Özkan’a ilettiler.

YENİ TALEPLER DEĞERLENDİRİLDİ

Muhtarlar tarafından iletilen yeni talepler valilik bünyesinde kurulan Valilik İş Takip Programına aktarılırken ilgili daire müdürleri de kendi çalışma alanları ile ilgilitalepleri tek tek not alarak çözümü konusunda bilgi aktardılar.

TALEPLER SÜREKLİ İZLENİYOR

Yalvaç’ın 2016 – 2021 Kırsal Kalkınma Eylem Planın bitmek üzere olduğunu belirten Vali Özkan, iletilen taleplerin Valilik iş takip formuyla sürekli izlendiğinin altını çizdi.

Vali Özkan; “ Yalvaç için hazırladığımız 2016-2021 Kırsal Kalkınma Eylem Planı bitmek üzere. Bu planda özellikle köylerimize neler yapılacağının temel çerçeveleri yer almakta. Bu sadece bir bilgi notu değil aynı zamanda, hizmetleri kim, ne zaman, hangi yöntemle yapacak, hizmet yapılmadığı zaman sorumlusu hangi kurum, hangi kişi olacak gibinet bilgiler içeriyor. Buda hiçbir şeyin havada kalmamasını sağlayacak.İletilen tüm talepler kayıt altına alınıyor. İlgili komisyonlar tarafından analiz ediliyor. Ayrıca Muhtarlık Bilgi Sistemi ile Valilik İş Takip Programını entegre edeceğiz, buda işlerimizin verimliliğini ve izlenebilirliğini arttıracaktır” dedi.

KAPATILAN BELEDİYELER ÖZEL İLGİ ALANI OLACAK

2016 yılı içinde bazı alanlarda özel çalışmalar yapılacağını belirten Vali Özkan, Yalvaç ilçesi ile ilgili aktarılan talepler hakkında ilgili birimlerin detaylı çalışma yapması talimatını verdi.

Vali Özkan, “ Kapatılan belediyelerle bizim özel ilgi alanımız olacak. Tüm birimler kendi açısından özel bir çalışma yapacak. Köylere Hizmet Götürme birliklerini aktif bir hale getireceğiz. İnanç turizmi için çok önemli bir yer olan Psidia Antik Kenti için tüm kurumlar gerekli olan çalışmaları yapacak. Ayrıca ilçemizde tıbbı aromatik bitkiler ile ilgili bir çalışma başlatıldı bu daha da yaygınlaştırılacak.İlçemiz için açık sulama sisteminde kapalı sisteme geçiş çok önemli bu konuda ilgili bakanlıklarımızın çok nitelikli çalışmaları var, bizde Valilik olarak bu geçişin sağlanmasıyla ilgili gerekli alt yapı tedbirlerini alacağız. Toplantıda genel bir memnuniyet gösterdiniz, bizlerde sizlere teşekkür ediyoruz. Ancak biz bu hizmetleri yeterli görmüyoruz. Sunulan hizmetlerin artarak devam etmesi içinel birliği ile daha çok çalışacağız” dedi.

HİZMETLER SİZLERİN VERGİLERİYLE YAPILIYOR

Vali Özkan; konuşmasının sonunda “Vatandaşlarımıza vergi verdikleri için teşekkür ediyoruz.Vatandaşımızın vergileri olmadıktan sonra bu işler yapılamaz. Dolayısıyla sizlerin vergileriyle bu hizmetler hükümetimiz tarafından sizlere sunulmakta. Bütçeve Yatırım programları için Türkiye Büyük Millet Meclisi’mize teşekkür ediyorum. İlimiz milletvekillerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR