19 Nisan 2024 Cuma

GENEL AF GELİYOR...

Haftabaşında demokratikleşme paketini açıklayan hükümet,40 bin kişiyi kapsayacak affın da içinde olduğu yeni bir paket üzerinde çalışıyor.

İhale ilanları
Haftabaşında demokratikleşme paketini açıklayan hükümet, yeni bir paket üzerinde çalışma yapıyor. Hazırlanmakta olan yeni pakette genel affın da yer alacağı öğrenildi.
 
Rotahaber, hükümetin üzerinde çalıştığı 2. demokratikleşme paketinin ayrıntılarına ulaştı. Hazırlanmakta olan yeni pakette Alevilerle ilgili önemli düzenlemeler yer alırken, paketteki asıl bombayı ise genel af çalışması oluşturuyor.
 
Başbakan Erdoğan'ın önceki gün açıkladığı demokratikleşme paketi, toplumun geniş kesimleri tarafından olumlu bulunurken, Aleviler'in ve BDP tarafından yetersiz bulundu.
 
Aleviler başta Cemevleri olmak üzere bir çok konunun pakette yer almamasını eleştirirken, BDP ise KCK tutuklularını kapsamadığı ve çözüm sürecini sürdürecek düzenleme olmadığı gerekçesiyle tepki gösterdi.
 
2. PAKET GELİYOR
 
Eleştirilere cevap veren AK partili yetkililer ise bu paketin son paket olmadığını belirterek, toplumda dillendirilen taleplerin ikinci pakette yer alacağına belirtti. Başbakan Erdoğan da demokratikleşme paketini açıklarken, 2. paketin hazırlanmakta olduğuna şu sözlerle dikkat çekmişti;
 
"Bugün ülkemiz açısından tarihi bir anı yaşıyor çok önemli bir aşamaya geçiyoruz. Burada şu hususun altını çizmek istiyorum. Bugün açıklayacağımız paket bir ilk değildir. Bir son da olmayacaktır. 3 Kasım 2002 seçimleriyle oluşan parlamento, 11 yıllık süreç içinde çok önemli reformlar gerçekleştirmiştir. Bu paket bir son da değildir. Zira insanoğlu var oldukça değişim devam edecek, şartlar değiştikçe yeni ihtiyaçlar ortaya çıkacaktır. Türkiye bugünlerde ayağında prangalarla zincirlerle bugüne kadar ulaşmıştır. Açıklayacağımız paket Türkiye’yi bütün ağırlıklarından kurtaracak bir paket değildir. Fakat bu hedef konusunda önemli bir aşamadır."
 
GENEL AF GELİYOR
 
Bu açıklamanın ardından herkes ikinci paketi merak ederken, Rotahaber, yeni paketle ilgili gündemi sarsacak bir ayrıntıya ulaştı. Hazırlıkları devam eden yeni pakette, genel af konusu da yer alıyor. Yaklaşık 40 bin kişiyi kapsaması düşünülen genel afla ilgili partinin hukukçu kurmayları çalışmalarını sürdürüyor. Genel af kapsamına kimlerin gireceğini ise çalışmayı sürdüren hukukçu kurmaylar sır gibi saklıyor. Ancak sızan bilgilere göre af kapsamına tutuklu gazeteciler, siyasi suç kapsamında olanlar ve bazı örgütlü suçlar girecek. 
 
40 BİN KİŞİ CEZAEVİNDEN ÇIKACAK
 
Kamuoyunda Rahşan affı olarak da bilinen ve daha sonradan geniş tepkilere neden olan 2000 yılındaki af gibi toplumsal tepkilere neden olmaması için titiz bir çalışma yürüten AK Parti, affı Alevilerle ilgili konuların da yer aldığı ikinci pakete yetiştirmeye çalışıyor. Af konusu ikinci pakete yetişmezse daha sonra paketten bağımsız olarak gündeme getirilecek. Af Meclis'ten de geçerse yaklaşık 40 bin kişi cezaevinden çıkacak.
 
kaynak: rotahaber

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR