20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdoğan seçilirse AK Parti'de ne olacak

Erdoğan seçilirse AK Parti'de ne olacak

İhale ilanları

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Ankara'da yapılantoplantıda adaylığını açıkladı.

 

ERDOĞAN'A KESİN GÖZÜYLE BAKILIYOR

Rakibi Ekmeleddin İhsanoğlu'na seçim yarışında fazla şanstanınmazken, hemen her seçim anketinde Başbakan Erdoğan'ın galip gelerek Köşk'eçıkacağına kesin gözüyle bakıldığı not ediliyor.

ERDOĞAN SONRASI NE OLACAK

Aylardır bitmeyen sorulardan bir tanesi de Erdoğan'ın Köşk'eçıktığı takdirde AK Parti'de ve hükümette ne gibi değişikliklerin olacağıydı..

Abdullah Gül'ün durumu, Erdoğan sonrası Başbakan'ın kimolacağı, AK Parti genel başkanının kim olacağı gibi sorular siyasetkulislerinde en çok konuşulan konuların başında geliyordu.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM OLACAK

Dün Erdoğan'ın adaylığını açıklamasıyla birlikte AK Parti'dene gibi değişikliklerin olacağı da ortaya çıktı. Partide cumhurbaşkanlığıseçimi sonuçlanana kadar Başbakanlık ve Genel Başkanlık konusu dakonuşulmayacak. Başbakanlık görevini ise Binali Yıldırım devralacak.Başbakan'ın gittiği hemen her yere Binali Yıldırım'ı götürmesinin nedeni de onuBaşbakanlık görevine hazırlaması.

PARTİ BAŞKANI MEHMET ALİ ŞAHİN

Binali Yıldırım'ın Başbakanlık koltuğuna geçmesiyle MehmetAli Şahin de partinin anahtarına sahip olacak: Yani AK Parti Genel BaşkanıMehmet Ali Şahin olacak.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR