23 Nisan 2024 Salı

SERİ KATİL YAKALANDI

SERİ KATİL YAKALANDI

Asayiş

Atalay Filiz ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Seri cinayet zanlısı Atalay Filiz İzmir'in Menderes ilçesinde bindiği minibüste, kendisini tanıyan bir vatandaşın ihbarı üzerine polis tarafından yakalandı. Filiz’in, Menderes’e bağlı Gümüldür’den bindiği Gümüldür - İzmir dolmuşunda bir yolcunun kendisini tanıyıp polise ihbar etmesi sonucu, olayıfark edip değiştirdiği dolmuşta yakalandığı ortaya çıktı. Atalay Filiz'in İzmir Emniyeti'ndeki ifade işlemlerinin ardından önce Ankara'ya, ardından da İstanbul'a götürüleceği belirtiliyor. Filiz'in üzerinden çıkanlar da şoke etti. İstanbul ve Ankara’da öldürülen 3 kişinin katil zanlısı olarak aranan Atalay Filiz, İzmir’in Menderes İlçesi’nde bir minibüste yakalandı.

 

Tuzla’da 27 Mayıs günü tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı’yı,2013 yılında da Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan’ın TÜBİTAK’ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova’yı Ankara’da öldürdüğü iddiasıyla aranan Atalay Filiz’in, İzmir’e kaçtığı saptandı. Geçen 29 Mayıs’ta İzmir’e gelen Filiz’in, Buca’da bir kafeteryada 4 saat kaldığı, ardından birüniversite öğrencisinin evinde 30 ve 31 Mayıs geceleri kaldığı ortaya çıktı.Görüntülerin televizyonlarda yayınlanmasından sonra durumu fark eden kafeteryas ahibi ile üniversite öğrencisinin verdiği bilgiler doğrultusunda, polisin araştırmalarına da yön verildi.

 

MİNİBÜSTE YAKALANDI

 

Bu sabah Atalay Filiz'i minibüste gördüğünü söyleyen bir vatandaşın ihbarı üzerine harekete geçen polis, Atalay Filiz’i İzmir’in Menderes İlçesi’nde, Gümüldür'den bindiği minibüste yakaladı.

 

ÜZERİNDEN SAHTE KİMLİK ÇIKTI

 

Filiz'in kimlik kontrolü yapan polise sahte kimlik verdiği ancak polisin fotoğraflarından tanıdığı Atalay Filiz'i gözaltına alarak ilç eemniyet müdürlüğüne götürdüğü belirtildi. Burada yapılan parmak izi incelemesinde gözaltındaki kişinin Atalay Filiz olduğu kesinleşti.

 

İZMİR EMNİYET MÜDÜRÜ DETAYLARI AÇIKLADI

 

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya Atalay Filiz'in yakalanmasıyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

 

Atalay Filiz sabah 7.30 sularında Gümüldür ilçemizde yakalandı. Mayıs ayının son günlerinde ilimize geldiğine ilişkin bir takım bilgiler kamuoyuyla paylaşılan Atalay Filiz'in ayın 27'sinde İstanbul'da işlenen 3. cinayetten sonra ilimize geldiği, Buca ilçesinde bir internet kafede3.5-4 saat bazı temaslar kurduğu, özellikle bu temaslar içinde konaklama yeri için arayışlar içinde olduğu tespit edildi.

 

Ayın 27'si ile 30'u arası arasındaki süreçte, 31'ine kadar İzmir'de olduğunu öğreniyoruz. 29'u Yeşilyurt'ta bir bekar evinde kalıyor,sonra 29-30 Buca'da kaldıktan sonra 31 Mayıs sabahı il merkezinden ayrılıyor.

 

Bu geçen süre içerisinde ilk bilgiler çerçevesinde daha önce babasının görevi nedeniyle İzmir'i tanıyor olmaktan kaynaklı, Gümüldür Özdere bölgesinde kaldığı anlaşılıyor.

 

Gümüldür Özdere'de birkaç gün pansiyonlarda, birkaç günarazi, sahiller ormanda kalmış.

 

DOĞA ŞARTLARINA UYUM SAĞLAMA YETENEĞİ VAR

 

Geçmişte doğada barınma, doğa şartlarına uyum sağlama konusundaki becerileri nedeniyle yemek içme ihtiyacını doğadan karşıladığı,dışarıyla temas kurmadığı anlaşılıyor.Gümüldür-İzmir seferi yapan bir minibüste bir vatandaşın Atalay Filiz'e benzerliği nedeniyle ihbarda bulunması üzerine arkadaşlarımız istikamet üzerinde noktalar oluşturuyor.Kendisinden şüphelenildiğinden şüphelendiği için minibüsü terk edip başka bir minibüse geçiyor. Duyarlı vatandaş ikinci minibüse bindiği bilgisin de emniyete bildiriyor. Tüm araçlar üzerinde kapama ve uygulama yapmak üzerine şahıs minibüs içerisinde alınıyor. Duyarlı bir toplam tablosu ortaya koyan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şahsın yakalanmasında vatandaşlarımızın duyarlılığı son derece önem arz eden bir sonuç ortaya çıkarmıştır.

 

 VATANDAŞA ÖDÜL VERİLECEK

 

Vatandaşımızı hem tebrik ediyoruz hem de emniyet müdürlüğü olarak ödüllendireceğiz. Sadece ülkeye mal olmuş cinayetler için değil her olayda aynı duyarlılığı göstermesini temenni ediyoruz.

 

ÜZERİNDEN ÇIKANLAR ŞOKE ETTİ

 

Üzerinden kendi adına düzenlenmiş, eski bir pasaport çıktı.23.11.2011 yılında Endonezya'ya gitmiş. Kendi adına gerçek kimliği var. 4 adet kendi fotoğrafı olan başkaları adına sahte kimlik var. Kendi fotoğrafı ve değişik vatandaşların fotoğrafı olan 3 adet sahte ehliyet, 14 adet açık, aktiffaal kredi kartları var. Üzerinde 2 adet avcı, komando bıçağı var. Biber gazı,10 bin TL üzerinde Türk parası, 3500 euro, bir Fransız vatandaşının vatandaşlık belgesi var. Yaşam malzemeleri var.

 

BAVULLARINI ATMIŞ

 

Daha önce kameralara yansıyan görüntülerde Atalay Filiz'in çantaları vardı. Çantalarında kitap ve yaşam malzemeleri olduğu, bunları ağırlık yaptığı için attığı ortaya çıktı. Uzunkaya "Valizler, bavullar basına yansımıştı. Günlük yaşamını kullanacağı eşyaları, kitapları varmış ancak kendisine yük olduğunu düşündüğü için değişik yerlerde çöpe atmış" dedi.

 

'3 YILDIR AİLEMLE İRTİBATIM YOK' DEDİ

 

3 yıldır ailesi ile irtibatı olmadığını söyledi. Babasının hava subayı olarak görev yapması sebebiyle İzmir’de bulunduklarını ve ilimizi iyi tanıdığı bilgisini verdi.

 

İZMİR'DE Mİ KALACAK İSTANBUL'A MI GÖTÜRÜLECEK

 

Öte yandan Atalay Filiz'in can güvenliğinden endişe edildiği için, Filiz'in İzmir'de mi hakim karşısına çıkarılacağı, yoksa İstanbul'a mısevk edileceği konusunda savcıların karar vereceği belirtiliyor.

 Nasıl Hayatta kaldı

 

İzmir'de yakalanan seri cinayet zanlısı Atalay Filiz'in,bindiği minibüste kendisini tanıyan bir vatandaşın ihbarı üzerine polis tarafından düzenlenen operasyonla yakalandığı öğrenildi. Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Filiz, ilk ifadesinde, bir süredir Gümüldür civarında dağlık arazide saklandığını ve hayatta kalmak için kurbağa, böcek yediğini söylediği öğrenildi. Atalay Filiz sağlık kontrolüne götürülürken, İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın açıklama yapması bekleniyor.

 

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Atalay Filizilk ifadesinde, İzmir’in tatil beldelerinden biri olan Menderes’e bağlı Gümüldür civarında dağlık arazide bir süre saklandığını söyledi.

 

Polisin, dağlık arazide nasıl saklanıp hayatta kaldığı sorusu üzerine Filiz'in, "Kurbağa, böcek ne bulduysam yedim" dediği öğrenildi.

 

TANINDIĞINI ANLAYINCA MİNİBÜS DEĞİŞTİRDİ

 

Polisten alınan bilgilere göre, Atalay Filiz bu sabah ilçe minibüslerinden biriyle Menderes’e doğru hareket etti. Bir vatandaşın kendisini tanıdığından şüphelenince minibüs değiştirdi. Vatandaşın ihbarı üzerine harekete geçen polis, ilçedeki bütün minibüsleri durdurularak tek tek aranmaya başladı. Filiz'in bindiği ikinci minibüste polis tarafından yakalandığı belirtildi.

 

Atalay Filiz şu anda Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor. Olayı haber alan İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya da Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne geldi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR