20 Nisan 2024 Cumartesi

POLİSTEN ŞOK BASKIN!

POLİSTEN ŞOK BASKIN!

Asayiş

ISPARTA Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, ilimiz merkezindeki internet kafeler zaman zaman denetlenerek buralara küçük yaştaki çocuklarımızın gitmesini önlemek ve işyerlerinin yürürlükteki kanunlar ve mevzuata uygun şekilde faaliyet gösterip göstermedikleri kontrol edilmektedir.

          Bu kapsamda geçtiğimiz gün il merkezinde faaliyet gösteren 27 adet İnternet Kafe Salonunun yapılan planlama ile 13:00-15:00 saatleri arasında denetimleri yapılmıştır.

          Yapılan denetimlerde 2 internet kafe salonunun 18 yaş altındaki gençlerimizi salona aldıkları tespit edilerek toplam 438.00 TL idari para cezası uygulanmıştır.

           Buna göre Isparta Valiliğinin 2008/1 Sayılı “Isparta İlinde Bulunan Playstation Oynatan Yerler Hakkında Kararları” nın 4. Maddesine göre;

Ø  18 yaşındanküçükler playstation ve elektronik oyun yerleri gibi açılması izne bağlıyerlere alınamazlar, çalıştırılamazlar.

Hükmü gereğince 18 yaşından küçüklerin bu tür oyun yerlerine girmeleri yasak olup, bahsi geçen kararlara uymayan işyerleri hakkında gerekli yasal işlemler yapılmaktadır.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

comedi

03 Haziran 2016 Cuma 23:10

Ne bekliyordunuz internet cafede dede ve ninelerni olacakti

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR