16 Nisan 2024 Salı

OPERASYONDAN BİLGİSİ OLANLAR YURT DIŞINA KAÇTI

Isparta merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda aralarında eski SDÜ Rektörü Hasan İbicloğlu, eski rektör yardımcısı Süleyman Seydi, Hüseyin Akyıldız'ın bulunduğu 19 üniversite personeli ile Isparta'da örgüte finansal destek sağlayan çok sayıda iş adamı tutuklanmıştı.

Asayiş

Isparta Emniyetinin gerçekleştirdiği operasyonda tutuklananlar kadar, operasyondan bilgisi olup yurtdışına kaçan bir çok işadamı ve öğretim üyesi de kamuoyunda yankı uyandırdı.

Örgütün "As" kadrosu oluşturan bu kişilerin arasında iş dünyasından eğitim camiasına kadar çok sayıda isim bulunuyor.Örgütün Isparta'daki yapılanmasında en yüksekteki kişi olan Numan Tamer, aynı zamanda örgütün SDÜ'deki "baş imamı" olarak görülüyor, SDÜ'de görevlindirilecek öğretim görevlilerinden, üniversitede çalıştırılacak sözleşmeli personele kadar bir çok alanda işe alımlar, onun önünden geçiyor.Örgütle ilgili çok kritik bilgilere sahip olduğu değerlendirilen Tamer, örgüt lideri Gülen'in talimatıyla operasyondan hemen önce Amerika'ya, kaçtı.Şimdilerde Gülen'in özel doktorluğunu yapan Tamer'in SDÜ'den emekliliğini istediğini gelen bilgiler arasında.

Örgütün firari diğer "As"larından biri ise Kadıahmetoğlulları İnşaat'ın sahibi Hilmi Ünal Isparta Belediyesince yaptırılan Isparta Ticaret Kültür Merkezi'nin yüklenici firması olmasından dolayı Ispartalıların yakından tanıdığı Ünal, yine Tamer gibi örgüt lideri Gülen'in talimatıyla yurt dışında kaçtı. ITKM'nin yapım sürecinde örgütün bankası olan Bank Asya'da kredi çeken ve kredi karşılayan merkezdeki dükkanları bankaya ipotek ettiren Ünal, aldığı krediyi ödemeyerek, dükkanların bankanın eline geçmesini sağladı. Ünal'ın bankaya olan kredisini bilinçli şekilde ödemediği, bu şekilde örgüt yararına finansal destek sağladığı kamuyounda tartışılan konular arasında geliyor.

Yine Isparta'da örgütün "kasası" olarak görülen Mustafa Mete Dolmacı da firariler arasından bulunuyor. Opeasyondan 10 gün önce Amerika'dan gelen bilgi üzerine oğluyla birlikte Amerika'ya kaçtı.  Dolmacı'nın Gülen'in Pensilvanya'daki malikenesinde olduğu iddia ediliyor.

Kamuyonda büyük yankı uyandıran bu opeasyon, her ne kadar Türkiye'deki etkisi çok fazla olsa da örgütün lider kadrosunun"kaçak" durumda olması vatandaşlarda operasyonların kararlılıkla sürdürülmesi gerektiği düşüncesi oluşturdu.

Örgütün pis işlerini yapanlarının tutuklanması vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı, ancak örgütün tepe noktasındaki kişilerin, pis işleri yaptırdığı örgütün diğer elamanlarını satarak, yurt dışına kaçması,örgütün aslında bir cemaat değil, karşılıklı çıkar ilişkisine dayanan bir ihanet şebekesi olduğunu gözler önüne serdi.

Hala bu örgütü "hizmet hareketi" olarak gören iyi niyetli vatandaşların, hareketin aslında devleti ele geçirme projesi olarak  algılamaları en büyük arzumuzdur.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ortağı

13 Nisan 2016 Çarşamba 00:12

özür diliyorum .esat bolat mış ortak olan. ayrıca ağzımız temizdir...

Demokrat

12 Nisan 2016 Salı 20:53

Ilk once dogru bilgi verin ! Hilmi unal kadiahmetogullarinin sahibi degil yonetim kurulu uyesidir. Ali bolat ismini agzina alan yorumcu da bi agzini yika once sen ! Bu tur karalamalarla baskani yedirtmeyiz !

itkm

12 Nisan 2016 Salı 19:55

Acaba kadiahmetogulları nin ortak işyaptığı itkm müteahiti kimdi bir hatırlayalım. Adı ali değılmiydi bolat mıydı soy adıda .....amaaan neyse ne.TÜRK polisi elbet yakalar .

Ali

12 Nisan 2016 Salı 18:37

"AKP ve KCK her şeyi benden bekleme tutumundan vazgeçmeli. Paralel Devlet sandığınızdan daha güçlüdür. Taraf, Zaman ve okulları iyi takip edin. Müthiş çalışıyorlar bölgede. AKP ve Fidan'a bunu anlatın. Cemaate karşı ortak bir zeminde buluşmalıyız."Abdullah Öcalan, İmralı Notları (Aralık 2013)

Haşhaşitler

12 Nisan 2016 Salı 17:38

Güzel bir yazı elinize sağlık Türk polis teşkilatından adaletinden kaçamayacaklar elbet o inlerinden çıkarılacaklardır

sdü

12 Nisan 2016 Salı 15:56

Amerikaya kaçmış olabilirler ama SDÜ hala onların varisi akademisyenlerle dolu !!! Tıp fakültesi Numanın doldurduğu kadro ile yola devam !!!

ağlasundan mustafa

13 Nisan 2016 Çarşamba 12:23

valla bizde vatana yanlış yapan adamları arar bulur, hak ettiği yere tıkarız.

pasa

12 Nisan 2016 Salı 15:13

ne pensilvaymış ya...bu kadar erkek o ciftlikde ne yapar anlamadım...sen neymişsin be feto...bi ıslıgınla topladın para getirenleri...ama bu kullandıgın alt insanları koydun buralarda...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR