20 Nisan 2024 Cumartesi

O KAZADAKİ SÜRÜCÜLER ...

O KAZADAKİ SÜRÜCÜLER ...

Asayiş

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Anıt kavşağında meydana gelen çift taraflı ölümlü kazaya karışan 2 sürücü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başladı Sık sık kazaların meydana geldiği Anıt kavşağında geçtiğimiz yıl 21 Mayıs tarihinde meydana gelen ve 3 kişinin yaralanmasına 1 kişinin de ölümüne neden olan kazaya karışan sürücüler dün yargı önüne çıktı. Cumhuriyet Savcıığı’nın taşıt sürücüleri Turgut Öncü ve Hasan Turgut Kındır hakkında taksirle adam öldürme suçundan açtığı dava Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başladı.Duruşmaya tutuksuz yargılanan her 2 sanık ile kazada yaralanan Onur Gökmen ve aynı kazada yaşamını yitiren Hüseyin Öncü annesi Dursun ve babası Ahmet Öncü ile avukatları katıldı.

ARACI GÖRME LÜKSÜM OLMADI

Sanıkların kimlik yoklamalarının ardından Mahkeme Başkanı iddianameyi sanıklara hatırlatarak savuna için söz verdi. İlk sözü alan Turgut Öncü, olay günü kuzeni Hüseyin Öncü ve iş arkadaşı Onur Gökmen’i alarak 32 DZ010 plakalı otomobil ile işe gitmek üzere yola çıktıklarını kavşağa geldiklerinde yeşil ışıkta geçmeye çalıştıkları sırada kazanın meydana geldiğini belirtti. Kendilerine çarpan aracı görmeye bile fırsatının olmadığını belirten Öncü, ‘O kadar hızlıydı ki otomobili görme lüksüm bile olmadı. Çarpışmanın etkisi ile camdan dışarı fırlamışım. Hemen ayağa kalkıp arkadaşlarıma bakmaya yöneldim. Bize çarpan araba hala duramamış iki trafik işaretini devirdikten sonra elektrik direğine çarparak durabilmişti. Sonrasında gözümü hastanede açtım’şeklinde ifade verdi.

BİZE YEŞİL YANIYORDU

Mahkeme Başkanının sorusu üzerine sanık sürücü Turgut Öncü,‘Bize yeşil ışık yanıyordu ve kavşağa 500 metre mesafeden geliyorduk. Araç 3. Vitestehızı da 40-50 civarındaydı. Bu arabanın zaten bu viteste yapacağı sürat budur’cevabını verdi.

70-80 SÜRATİM VARDI

Diğer sanık sürücü Hasan Turgut Kındır savunmasında olay günü Eğirler köyünden ilçe merkezine geldiğini aracının süratinin de 70-80 civarında olduğunu belirterek, ‘Kavşağa yaklaştığım sırada sarı ışıktan sonra yeşil yandı. Az süratimi düşürerek kavşağa giriş yaptığım esnada birden önüme bu araç çıktı. Sonrasını hatırlamıyorum’ dedi. Mahkeme Başkanı’nın ‘Daha önceki ifadende kavşağa yaklaştığımda kırmızı yanıyordu sonra yeşil yandı demişsin.70-80 kilometre hızla gelirken kavşakta nasıl duracağını düşünüyordun?’ şeklindeki sorusuna ‘Yanlış anlaşılmış. Şimdiki anlattığım gibi oldu’ cevabını verdi.

IŞIĞI GÖRMEMLE KAZANIN OLMASI BİR OLDU

Kazada ağır yaralanan Onur Gökmen ise aracın arka koltuğunda oturduğunu ve kaza esnasında telefonda oyun oynadığını belirterek, ‘Bir ara kavşağa gelince başımı kaldırdım baktım yeşil yanıyordu. Yola devam ettiğimiz sırada bize çarpan otomobilin farlarını görmemle kazanın olması bir oldu. Sürücüden davacı ve şikayetçiyim ço süratliydi’ dedi.

KANIMIN SON DAMLASINA KADAR ŞİKAYETÇİYİM

Kazada hayatını kaybeden 26 yaşındaki Hüseyin Öncü’nünannesi Dursun Öncü, “3 oğlum cezaevinde 1 oğlum Antalya’da yaşıyor. Benim bakımımıbu çocuğum karşılıyordu.Cebinde 10 lirası olsa 5 lirasını bana veren bir çocuktu.Kanımın son damlasına kadar şikayetçiyim’ dedi.

ARABASINI DENEMİŞ DAVACIYIM

Baba Ahmet Öncü ise Mahkeme Heyetine ‘Kazadan sonra gençler internetten söylediler. Bu adam arabasını denemek için 130 kilometre hızlagidiyormuş. Davacıyım’ sözleri ile düşüncelerini ifade etti

KEŞİF YAPILACAK

Mahkeme Heyeti kazanın meydana geldiği kavşakta bilirkişi huzurunda keşif yapılmasına karar verirken müdafi sanık avukatının ‘Olay taksirle ölümden çok kasta yakın bir olaydır. Bu nedenle sanık Hasan Turgut Kındır’ın tutuklu yargılanmasını talep ediyorum’ şeklindeki talebini reddederek 5 Mayıs tarihinde keşif yapılmasına duruşmanında 25 Mayıs tarihine ertelenmesine karar vererek celseyi tamamladı.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz yıl 21 Mayıs günü saat 20.00 sıralarında Turgut Öncü (30) idaresindeki 32 AZ 010 plakalı otomobil ile Senirkent istikametinden Ş.Karaağaç istikametine gittiği sırada Hasan Turgut Kındır (26) yönetimindeki Isparta istikametinden İlçe Merkezi istikametine seyir halinde olan 32 HV 406 plakalı otomobil ile kavşakta çarpışmıştı.Kazada araç sürücüleri ile birlikte 32 AZ 010 plakalı otomobilin arka koltuğunda bulunan Onur Gökmen (24) yaralanmış ön koltukta bulunan Hüseyin Öncü (26) kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Nurettin Arkan/yalvaç 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR