27 Nisan 2024 Cumartesi

Kan Donduran Cinayette Flaş Gelişme

Kan Donduran Cinayette Flaş Gelişme

Asayiş

2009 yılında "Bakkala gidiyorum" diye çıkıp 10 gün sonra cesedi Isparta'da bulunan Sezgi Kırıt'ın öldürülmesiyle ilgili açılandava, 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Duruşma sonunda, müşteki avukatı Sibel Önder ile müdahil olmak isteyen kadın derneklerinin avukatlarının sanıkların tutuklanması talebini mahkeme, savcısının reddedilmesini istemesine rağmen, mevcut delil durumunu göz önüne alarak kabul etti.

 

Antalya'da, 7 yıl önce uyuşturucu verilerek öldürülen ve Isparta'da çıplak halde cesedi bulunan 16 yaşındaki Sezgi Kırıt davasının görülmesine, 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün başlandı. Duruşmaya memura mukavemet suçundan tutuklu ancak cinayet suçundan tutuksuz yargılanan Mehmet Mutlu K., Osman K. ve Emine K. katıldı. Ayrıca Sezgi Kırıt'ın annesi kanser hastası Hanife, babası Hasan, ablası Sevgi Kırıt, avukatı Sibel Önder'in yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Kadın ve Demokrasi Derneği'nin(KADEM) avukatları da davayı takip etti. Fatma Kaptanoglu, Hülya Balban, Zeynep Toker, Gaye Şentürk ve Antalya Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyesi avukatlarda müdahil olarak davada bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ile HDP'li kadınlar da davada hazır bulundu.

 

"CESEDE NAZİK DAVRANDIM"

 

Duruşmada ilk olarak Osman K.'nin ifadesi alındı. Osman K.konuşmasına, "Tüm gerçekleri anlatacağım." diyerek başladı. Sezgi Kırıt'la sosyal medya aracılığıyla tanıştığını belirten Osman K., "Bana kendisini Sevgi ve yaşını da 22 olarak tanıttı. Olay günü evden kaçtığını ve gidecek yeri olmadığını söylediği için onu motosikletim ile aldım ve aynı işyerinde çalıştığım Alı Karpi'nin evine götürdüm. Evde Mehmet Mutlu K. ile annesi Emine K. da vardı. Biz bir odaya geçtik. Bana esrar bulmamı istemişti.Ben ismini hatırlamadığım işyerinde çalışan bir arkadaşımdan bir içimlik esrar aldım. O da eve gelinceye kadar cebimde ıslanmış. Biz Ali'nin evine gelince odaya geçtik. Bir bira açtım ama o içemedi bile. Esrarı içmek için yaktık ama ıslandığı için cebimde yanmadı bir türlü. Sonra cinsel olarak birlikte olduk.Birlikte olduktan sonra hamile kalmamak için galiba, kalktı banyoya gitti ve kendisini, cinsel organını yıkayıp geldi. Sonra uyuduk. Sabah ben ve Ali kalkıp işe geldik. Arkasından saat 10 gibi Ali'nin ablası aradı kızın evde öldüğünü söyledi. Panik halde eve geldik. Evde Mehmet Mutlu K. vardı. Mehmet Mutlu K.,kendisinin zaten sabıkalı olduğunu belirterek, 'Ben aranıyorum. Benim adımı buişe karıştırırsanız sizi ve ailenize zarar veririm. Benim Serik'teki ablamın evinde olduğumu söyleyeceksiniz' dedi. 'Ne yapalım' derken, 'Götürüp atalım'dedik. Zaten biz gelmeden Ali'nin ablası Emine kızın ellerini, yüzünü silmiş,temizlemişti. Sonra bir valiz bulduk, kızı içine koyduk. Bir araba kiralayarak ıssız olur diye Isparta yönüne götürdük. Burada arabadan indirdim ve valizden çıkardım. Reklam-tabela işi yaptığım için yanımda taşıdığım falçata ile kızın üzerindeki kıyafetleri kestim. Çırılçıplak bıraktım. Üzerinde bana ait kıl-saç örnekleri olması diye yaptım. Sonra hızla uzaklaştık." dedi.

 

Osman K. ayrıca cesedi taşırken, valize koyup, açık alana atarken çok nazik davrandığını sözlerine ekledi.

 

Emine K. ise olay günü kardeşinin işyerinde beraberçalıştıkları Osman K.'nın yanında bir kızla geldiğini belirterek, "Bir arakız tuvalete gitti, bende Osman'a 'Nerede tanıştınız?' diye sordum o da banasosyal medyadan tanıştıklarını söyledi. Sonra Ali'yi telefonla aradı. Sonrakızla beraber evden çıkıp gittiler. Daha sonra ben kanepede televizyon izlerkenuyumuş kalmışım. Sesler filan geliyordu gecenin bir vakti. Saatinihatırlamıyorum. Seslere uyandım. Kalktım yaşlı annem ile aynı odada kalıyorum,oraya geçip annemin yanına yattım. Sabah uyandığımda Ali ile Osman işegidiyordu. Bana da 'Abla uyanınca kızı gönderirsin' dediler. Ben salonu filantopladım. Saat 10.00 gibi kahvaltı hazırladım. Kızı uyandırıp kahvaltı etmesinive sonra gitmesini isteyecektim. İsmini de bilmediğim için yanına gittim,koluna dokunarak 'Kalkar mısınız?' dedim. Hiç cevap vermedi. Kolunu dürttüm,tepki vermeyince soğukluğunu hissettim. Kalbini dinledim, ölmüştü. Bununüzerine kardeşimi aradım. Kardeşim geldi, ben olayın, oğlum sabıkalı olduğuiçin, onun üzerine kalacağını düşündüğüm için, bu olayın kapanmasını istedim.Sonra benim parmak izlerim kalmıştır diye ıslak bezle parmaklarını ve benimdokunduğum yerlerini bezle sildim. Osman K. bira içtiklerini söyledi ama beniçtiklerini görmedim. Bira şişelerini de görmedim." diye konuştu.

 

Sanık Mehmet Mutlu K. da çocukluğundan bu yana uyuşturucukullandığını belirterek, "Ben uyuşturucu bağımlısıyım. Olay gecesi isminibilmediğim ölen kız, Osman ve dayım Ali Karpi eve geldiler. Birer bira içtik.Kız uyuşturucu bağımlısı olduğunu söyledi. Sokaklarda kaldığını ve üşüdüğünüsöyledi. Bir torbacıyla evlenmiş, sessiz ve esrarengiz bir kızdı. İçimparçalandı. Haline acıdım. Sonra Osman K. ile onlar gidip yattılar. Bende dayımAli Karpi ile salonda yattım. Sabah annem uyandırdı. Kız ölmüştü. Bende zatencezaevinden yeni çıkmıştım. Bir de aranmam vardı. Annemin polisi aramasınıönledim. Dayımı arattırıp, 'Gelip bu pisliği temizleyin' dedim. Ben evden çıkıpgittim. Onların ne yaptığını bilmiyorum." şeklinde konuştu.

 

Ailenin avukatı Sibel Önder, sanıkların çelişkili ifadelerverdiğini belirterek, hepsinin tutuklanmasını talep etti.

 

Sanık avukatlarından Gülşen Velizade ise ölen Sezgi Kırıt'ın Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi ve Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yanı sıra Serik Adliyesi'nde tecavüz ve uyuşturucu davaları olduğunu belirterek, bu dava dosyalarının mahkeme tarafından incelenmesini ve tanıkların dinlenmesini talepetti. Velizade ayrıca Sezgi Kırıt'ın astım hastası olup olmadığının hastanelerden kontrol edilmesini talep etti.

 

6. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Tuncay Özmen, tutuksuz yargılanan üç sanığın da tutuklanmasına karar vererek, duruşmayı 9 Eylül tarihine erteledi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

selim

14 Temmuz 2016 Perşembe 12:37

15-16 yaşındaki bi çocuk hata yapabilir, aklı ermeyebilir. eşşek kadar insanlar kadınıyla erkeğiyle bunu suistimal ediyorsa idamı haketmişler bence.

İdam

14 Temmuz 2016 Perşembe 12:12

İdam idam idam

Baki yeşil

14 Temmuz 2016 Perşembe 07:04

Hepsini foseptik çukuruna atıp orada gebermeleri yönünde karar verirdim hayvanlar bile bunlardan çok şerefli,

Ispartalı

13 Temmuz 2016 Çarşamba 21:53

Hakim olmakta zor. Herkes bişey söylüyor kime inanırsın

nane-baba.

13 Temmuz 2016 Çarşamba 21:53

bu namussuzları,ırz düşmanlarını ibret-i alem için idam edeceksin.

Justice

13 Temmuz 2016 Çarşamba 21:52

Adalete işimiz düşerse yandığımızn belgesudır bu davalar! Sebest bırakılmasını ıstemek hangı sebebe dayanır anlamak ımkansız! Vay halımıze,,,

baba.

13 Temmuz 2016 Çarşamba 21:51

bu namussuzlara,ırz düşmanlarına en ağır cezalar verilsin.Aslında bu ırz düşmanlarını; ibret-i alem için herkesin göreceği bir yerde idam edeceksin.İdam edeceksin ki böyle vakalar olmasın....

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR