02 Mayıs 2024 Perşembe

İŞTE O FETÖ DAVASINDA GÜN BOYU YAŞANANLAR

İŞTE O FETÖ DAVASINDA GÜN BOYU YAŞANANLAR

Asayiş

ISPARTA'da 129 sanıklı FETÖ/PDY davasında siyasilere ait görüntüleri şantaj amaçlı olarak bilgisayarında bulundurmakla suçlanan ve dönemin SDÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı olan Halil Karakoç, duruşmada gizli haberleşme programı “BYLOCK” kullandığını itiraf etti.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçen mart ayında başlatılan FETÖ/PDY operasyonunun ardından haklarında 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme', 'silahlı terör örgütüne üye olma', 'hukuka aykırı kişisel verileri kaydetme', 'şantaj', 'özel hayatın gizliliğini ihlal', 'resmi belgede sahtecilik', 'zimmet', 'icbar suretiyle irtikap', 'görevi kötüye kullanma','6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet' ve'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak' suçlamalarıyla dava açılan 49'u tutuklu, 74'ü tutuksuz, Fethullah Gülen ile birlikte 6'sı firari toplam 129 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Isparta 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu ve bazı tutuksuz sanıklar hazır bulunurken, Akşehir T Tipi Ceza İnfaz Kurumu'ndaki Isparta eski Valisi Memduh Oğuz ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi(SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

“BYLOCK” İTİRAFI!

Davada siyasilere ait görüntüleri şantaj amaçlı olarak bilgisayarında bulundurmakla suçlanan ve dönemin SDÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı olan Halil Karakaoç’a, bir başka FETÖ/PDY dosyasına ilişkin gizli haberleşme programı “Bylock” kullandığı suçlaması soruldu. O dosyada da sanık olan Karakoç, cep telefonuna “BYLOCK” yüklediğini ve kullandığını mahkemede söyledi.     

Mahkeme Başkanı Mustafa Yazıcı, duruşmada başka dosyalarda şüpheli olanların bu davadaki ifadelerini okudu. Şüpheli S.G’nin FETÖ/PDY davasında Isparta mütevelli heyeti olmakla suçlanan kişilerin örgütün üst düzey yöneticisi olduğunu söyledi.

Şüpheli M.B. nur cemaatine yakın olduğunu, Altınbaşak Eğitim Kurumları’nda katıldığı bir toplantıda Osman Demirhan ile tartıştığını, “İl İmamı” olduğunu öğrendiğini, Risale-i Nur’a karşı oldukları için sohbetlere gitmeyi bıraktığını kaydetti.

MAAŞILARIN YÜZDE 10’NUN VERİLMESİ GEREKTİĞİ SÖYLENDİ

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nda uzman olarak göreve başladığını belirten şüpheli İ.K, toplantılarda maaşın % 10’unun yardım amaçlı olarak verilmesi gerektiğinin kendilerine söylendiğini anlattı. Dönemin BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin tarafından toplantılara katılması gerektiğini de anlatan İ.K, bu sebepten toplantılara katıldığını, ayrıca sohbetlere katılan 2 kişinin BAKA’da birim başkanı olarak görevlendirildiklerini söyledi. Davanın firari durumundaki sanığı dönemin SDÜ Rektör Yardımcısı Numan Tamer’in kendisini aynı davanın tutuklu sanığı Cabir Doğan’a gönderdiğini,  toplantılarda örgüte yakın okullarda öğrencilerin ihtiyaçları için para toplandığını söyledi.     

SDÜ ESKİ REKTÖRÜ İBİCİOĞLU: KADROLAŞMAYA GİTTİĞİM KÜLLİYENYALANDIR

Dönemin SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Üniversitede kadrolaşmaya gitmediğini belirten İbicioğlu, görev süresince üniversiteye alınan öğretim elemanı ve çeşitligörevlere getirilen isimlerden bir kaçının FETÖ’den yargılandığını söyledi. İbicioğlu: FETÖ’cüleri  nasıl oluyor da işbaşına getirmişim anlamıyorum. Burada yargılananların hepsi benden öncekirektör tarafından alınmış. Kadrolaşmaya gittiğim külliyen yalandır diye konuştu

SAVCI MÜTALAASINI VERDİ   

İddia makamı mütalaasını verdi. 49 tutuklunun tutukluluk hallerinin devamına, adli kontrol tedbirlerinin ve dava ile ilgili hakkında yakalama emri çıkarılan sanıklara ilişkin infazın beklenmesini istedi.  Davada daha sonra sanık avukatlarının savunmaları alındı. Duruşma yarına erteledi.              

       

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Halil Erdogdu

16 Mart 2017 Perşembe 20:31

israil ezani susturdu avrupa mahkemesi basortulu calismayi yasakladi hollanda bakaninizi gozaltina alip kapi disari atti siz yiyin birbirinizi ey kendini musluman sanan ama muslumanlikla alakasi olmayan cahiller. Ulen hava sahanizi alman fuzeleri koruyor sistemjn kontrolunu ise hollanda askeri yapiyor siz birbirinize efelenin. israilin avtupanin size bi sey yapmasina getek yok siz birbitinize iftira da zulumde bir kasik suda boguyorsunuz zaten pitbul gibi yiyin len birbiinizi !

Türkiye'li

17 Mart 2017 Cuma 21:52

sen yunan çocoğumusun. hangi memleket bizim hangi memlekte sizin

Vatandaş

16 Mart 2017 Perşembe 15:36

O kadar şey yazdın çizdin de seni açığa alan kişiler hakkında tek kelam etmedin. Bu durumu nasıl anlamalıyız? Sen fetöcü değilsen, bu durumda seni açığa alanlar sana haksızlık yapmış oldu. O halde sana neden haksızlık yapmış olabilirler? Bu herhangi bir hata mı? Devlet kurum ve kuruluşlarında masumları fetöcü diye kimler açığa alıyor olabilir? Peki seni açığa alanların fetöcü olup olmadığını hiç tarttın mı? İki çift kelam da kurumundaki seni açığa alan o kişilere et.

Ahmet Toksöz

16 Mart 2017 Perşembe 11:53

"pişkinlik" baslikli yorum sahibi insan musveddesi. Aciga alinan herkes fetocu mu lan? Sen insan evladi olsan herkesi ayni kefeye koymazsin. Ben de aciktayim ve fetocu degilim. Fetocu olsam atilirdim simdiye kadar zaten. Allah fetonunde fetoculerin de bin belasini versin. Ayrica bu fetoculeri devlete sizmalarina goz yuman senin ağababalarin degilmi ulan cukur adam?

Ahh

16 Mart 2017 Perşembe 03:43

Buna kısaca dotte korkusu denir

pişkinlik

15 Mart 2017 Çarşamba 21:35

süleyman önalı kim getirdi.. osman özdemir kimin zamanında geldi... açığa alınan diğer kişiler ne zaman geldi.. iftiraymış... pes ....

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR