25 Nisan 2024 Perşembe

ISPARTA’DA CESEDİ BULUNMUŞTU!

ISPARTA’DA CESEDİ BULUNMUŞTU!

Asayiş

Cesedi 2 Eylül 2009 tarihinde Isparta’nın Gönen ilçesinde ormanlık alanda bulunan 16 yaşındaki Sezgi Kırıt’ın tecavüz edililip öldürüldüğü 7 yıl sonra Ulusal Kriminal Büro raporu ile belirlendi

Antalya'da 7 yıl önce evden çıktıktan sonra kaybolan ve ormanlık alanda ölüsü bulunan genç kızın tecavüz edildikten sonra öldürüldüğü anlaşıldı. 31 Ağustos 2009'da bakkala gitmek için evden ayrılan ve 2 Eylül 2009'da Isparta'nın Gönen ilçesi Kumluktaşı mevkisinde cesedi bulunan 16 yaşındaki Sezgi Kırıt'la ilgili 7 yıl sonra tamamlanan Ulusal Kriminal Büro raporunda tecavüz edilip öldürüldüğü belirlendi.

YENİ DAVA AÇILDI

Kırıt ailesinin avukatı Sevgi Önder, Sezgi'nin katillerini hakim karşısına çıkartabilmeleri için önce tecavüze uğrayıp cinayete kurban gittiğini ortaya koymaları gerektiğini söyledi. Bunun için yıllarca mücadele ettiklerini belirten Önder, "Ulusal Kriminal Büro raporu ile 7 yıl sonra cinayet aydınlatıldı. Sezgi Kırıt'ın tecavüz edilerek öldürüldüğü belirlendi" dedi. Gelişmelerin ardından zanlılar M.K. ve O.K. hakkında 7 yıl sonra Antalya Ağır Ceza Mahkemesi'nde , 'Ölüme neden olacak şekilde cinsel istismar, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıl hapis' istemiyle dava açıldığını anlatan Avukat Önder,"Sezgi Kırıt'ın ölümüne neden olan kişiler suçlarını itiraf etmelerine rağmen şu an sokakta elini kolunu sallayarak geziyor. Ama biz bunun peşini bırakmayacağız" diye konuştu.

O ZAMAN YIKILMIŞTIK

Abla Sevgi Kırıt ise kız kardeşi Sezgi'nin bakkala gitmek için evden çıktıktan 3 gün sonra ölüsünün bulunduğunu söyledi. Abla Kırıt,"Kardeşimin ölüsü bulunduğunda üzerinde kimlik olmadığı için jandarma cesedi Isparta Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırmış. Ön otopside tecavüz belirlenmiş ve kardeşimin kimliği belirlenemediği için de Isparta'da kimsesizler mezarlığına gömülmüş" dedi. Abla Sevgi Kırıt, olaydan 10 Ekim gecesi polisten gelen telefon üzerine haberleri olduğunu vurgulayarak,"Gelen telefon üzerine ailecek Isparta'ya gittik. Isparta'da polisi bize cesedinin bulunduğu olay yeri fotoğraflarını gösterdi ve buradan Sezgi'yi teşhis ettik. O gün ailecek yıkıldık. Kız kardeşim tecavüz edildikten sonra öldürülüp atılmıştı. Babam, annem ve kardeşlerim ailecek yüreğimiz yanmıştı" dedi.

HESAP VERME VAKTİ GELDİ

Kardeşinin kesin ölüm nedenini öğrenmek için 7 yıl mücadele ettiklerini belirten abla Kırıt, "Önceki 4 adli tıp raporunda Sezgi'nin ölüm nedeni belirlenemedi. Bu süre içinde 7 savcı değişti. Ama sonunda gerçekler ortaya çıktı. Şimdi kardeşimi öldüren ve sokakta elini kolunu sallayarak gezenlerin hesap verme vakti geldi" diye konuştu.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Adalet

20 Haziran 2016 Pazartesi 15:16

Adalet 7 yıl sonra tecelli etmiş benimki benden gittikten sonra ne anlamı var.. Adalete güven ülkemizde nerdeyse %10 lara düştü, şekilde görüldüğü gibi

woman

20 Haziran 2016 Pazartesi 13:54

niye bunların isim ve soyisimlerini alalen yazmıyorsunuz? Fotolarını koymuyorsunuz? İfşa olmalılar ki;kimsenin yüzüne bakamasınlar böylelerine ibret olsun. en ağır ceza verilir inş

idam edilsin

20 Haziran 2016 Pazartesi 12:51

ISPARTANIN BUNDAN SONRA ÜÇ VEKİLE İNMESİ ÖNEMLİDİR. FAKAT ÜÇ VEKİLE DÜŞSE DAHİ BU İDAM KONUSUNDA SÖZCÜMÜZ OLARAK MECLİSTE BİZİ TEMSİL EDEREK ÇOK HAYIRLI BİR İŞ YAPMIŞ OLACAKLAR.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR