24 Nisan 2024 Çarşamba

GEMİCİ'YE 18 YIL HAPİS 2 SANIK SERBEST

GEMİCİ'YE 18 YIL HAPİS 2 SANIK SERBEST

Asayiş

 

14 yaşındaki bir kızı alıkoyma ve cinsel istismardanyargılanan 1’i tutuklu 7 sanığın duruşması sona erdi. Mahkeme Heyeti tutuklusanığa 18 yıl hapis verirken diğer sanıklara 2 ila 3 yıl arasında değişencezalar verildi

 

 

Geçtiğimiz 2012 yılı Ramazan ayında 14 yaşındaki Ç.P isimlikızı bir evde tuttukları ve rızası dışında cinsel ilişkiye girdikleri iddiasıile haklarında dava açılan 7 sanığın duruşması Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesindegörüldü. 2 yıldır süren yargılamada ilk başta 2 kişi tutuklanarak cezaevinegönderilirken 5 sanık ise tutuksuz yargılandı.

 

            Tutuklusanıklardan Emrah E. (21) 2 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmaküzere serbest bırakılırken Mazlum Gemici’nin(34) tutukluluk halinin devamınakarar verilmişti.

 

            Salı günü yapılan son yargılamayasanıklardan Fatih B. Emrah E. Ve tutuklu sanık Mazlum Gemici, sanıklarınavukatları ve davacı Ç.P’nin avukatı katıldı. Mağdure Ç.P ile yakınlarındanyine kimse duruşmaya katılmadı.

 

            Mahkemeheyeti küçük yaştaki kıza cinsel istismar, fuhuşa aracılık etmek, uyuşturucukullanmaya yer temin etme, hürriyeti tahdit suçlamaları ile yargılanan sanıklarhakkında kararını açıklamadan önce duruşmaya 3 kez ara verdi. İddia makamındankarar hakkında mütalası soruldu. Savcı, sanıkların mağdureyi alıkoyma vehürriyeti tahdit suçlamalarından da cezalandırılmasını talep etti.

 

            SANIKLARve VEKİLLERİ MÜTALAYA İTİRAZ ETTİ

 

            Mütalahakkında savunmaları istenen sanıklar ve avukatları olayda hürriyeti tahditsuçunun işlenmediğini mağdurenin kendi rızası ile orada bulunduğunu dolayısıile alıkoyma suçunun sübuta ermediğini belirterek itirazda bulundular. Mahkemeheyeti karar vermeden önce sanık ve müdafi avukatlarına son sözlerini sordu.

 

            BU İŞİ MESLEKEDİNMİŞ KİMSELER

 

            Tutuksuzyargılanan sanıklardan Fatih B. Madure ve diğer 6 kız kardeşinin fuhuşu meslekhaline getirmiş kimseler olduğunu ileri sürerek bu olayda kimseye fuhuştaaracılık etmediğini mağdure ve diğer sanıklarla ilk kez biraraya geldiklerinisöylerken Emrah E. İse Ç.P ile ciddi şekilde bir gönül ilişkisi dışındaaralarında birşey geçmediğiniiftira atıldığını belirterek beraatini istedi.

 

            BANA HAPVERDİLER İLİŞKİYE GİRMEM MÜMKÜN DEĞİL

 

            MağdureÇ.P’nin Emniyet ve Savcılıkta verdiği ifadelerde sanıklardan Mazlum Gemici’ninkendisi ile rızası dışında 2 kez cinsel ilişkiye girdiğini iddia etmesi vealınan doktor raporlarında da iğfal edildiği yönünde sonuç çıkması üzerinecinsel istismardan yargılanan sanık, ‘Ben alkol almadığım için bana bir hapverdiler. O hapı içtikten sonra gözümü açamaz duruma geldim. Cinsel ilişkiyegirmemi bir kenara bırakın yürümem mümkün değildi. Bu işle bir ilgim yok iftiraya uğradım. Çolum çocuğumbana muhtaç durumda beraatimi istiyorum. Ceza verilecek ise de denetimliserbestlik yasasından yararlandırılmamı istiyorum’dedi.

 

            SANIKLARA2 İLA 18 YIL ARASI HAPİS VERİLDİ

 

            MahkemeHeyeti kararı açıklamak üzere duruşmaya 10 dakika ara verdi ve salonu boşalttı.Aranın ardından yeniden salona alınan sanıkların yüzüne karşı cezaları okundu.Mahkeme Heyeti sanık Mazlum Gemici’ye çocuğa cinsel istismardan 18 yıl hapisverirken alıkoymadan 2 bin 400 TL para cezası verdi. Tutuksuz sanıklar EmrahE.’ye 3 yıl hapis cezası 2 bin 400 TL para cezası verilirken denetimliserbestlik kararının da kaldırılmasına karar verildi. Diğer sanıklara isealıkoyma suçlarından 2 yıl hapis ve 2 bin 400’er lira para cezası verildi.Mahkeme Heyeti ayrıca sanıklar Mazlum Gemici, Fatih B. Emrah E., Mahmet K.Hakkında hürriyeti tahdit suçundan dolayı Cumhuriyet Savcılığına suçduyurusunda bulunulmasına ve bu konuda soruşturma açılmasına karar verdiğiniaçıklayarak Yargıtay yolu açık olmak üzere duruşmayı sonlandırdı.

 

            NEOLMUŞTU?

 

            2012 yılıAğustos ayında 14 yaşında olan Ç.P isimli genç kız, ablaları ile IspartaEmniyet Müdürlüğüne giderek Yalvaç’ta bir evde alıkonulduğunu burada Duduisimli bir bayan ve 2 erkekle kaldığını bu erkeklerden Mazlum Gemici’nin yatakodasında yattığı sırada yanına gelerek 2 kez cinsel ilişkiye girerek iğfalettiğini, ertesi gün evden ayrılıp Isparta’ya gitmek isterken Mehmet K. İsimlibir kişinin vazgeçirerek evine götürdüğünü,uyuduğu sırada cinsel tacizdebulunduğunu iddia etmişti. Şikayet üzerine soruşturma başlatan Savcılık olaydaadı geçen 7 kişiyi gözaltına almıştı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR