20 Nisan 2024 Cumartesi

FETÖ'NÜN KARAKUTUSU ELE GEÇİRİLDİ

14 Mart 2016: Isparta Emniyet Müdürlüğünün FETÖ/PDY'ye yaptığı en kapsamlı operasyon ise bu yılın mart ayında gerçekleşti.

Asayiş

Yaklaşık 1yıl süren çalışmanın ardından Isparta merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda aralarında eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof.Dr. Hasan İbicioğlu, eski rektör yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Seydi, Prof.Dr. Hüseyin Akyıldız,eski SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Tuğrul Sezer, eski Rektör Danışmanı Ali Yavuz, örgütün Ege bölge imamı Osman Demirhan, iş adamları Bedri Ayhan ve Özcan Pınarcı'nın da aralarında bulunduğu 52 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerden aralarında İbicioğlu'nun da bulunduğu 29 kişi mahkemece tutuklandı, 13 şüpheli adli kontrol şartıyla mahkemece serbest bırakıldı. Şüphelilerden 10'u ise savcılıkça serbest bırakıldı. Operasyonda SDÜ'nün PDY'nin bilgi işlem merkezi olduğunu kanıtlayan çok sayıda hardisk ele geçirildi. Ele geçirilen hardisklerde ise 2011 seçimlerden önce kamuoyuna yansıyan siyasilerin cinsel görüntüleri ile çocuk pornosu görüntüleri olduğu belirlendi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR