19 Mart 2024 Salı

EMNİYET'TEN VATANDAŞLARA KRİTİK UYARI!

EMNİYET'TEN VATANDAŞLARA KRİTİK UYARI!

Asayiş

Emniyet Genel Müdürlüğü, "saadet zinciri" olarak bilinen piramit satış sistemiyle dolandırıcılığa karşı vatandaşları uyardı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, son zamanlarda ilgili emniyet birimlerince internet üzerinden bir takım organizasyonların insanları dolandırmaya yönelik "saadet zinciri"olarak bilinen piramit satış sistemi şeklinde faaliyet gösterdiklerinin tespit edildiği belirtildi.

 

Yüksek kazanç vaadinde bulanarak yüksek ücretlerle üyelik kaydı yapan, belirli sayıda üye bulan kişilere otomobil, ev, yurt dışı tatili gibi promosyonlar sunarak sisteme katılmalarını teşvik eden, az iş ve hizmete çok ücret sunan bu tarz şirket, oluşum ve firmaların çoğunlukla yurt dışı kaynaklı olduğu, Türkiye'de de yasal temsilciliklerinin olmadığı ifade edildi.

 

Hileli iş ve işlemlerle dolandırıp haksız kazanç temin ettikleri vatandaşların mağduriyetlerine sebep olan bu tür organizasyonların,Türkiye'den yurt dışına döviz çıkışı yapılmasına da aracılık ettikleri bildirildi.

 

Vatandaşların bu tür organizasyonlara itibar etmemeleri,karşılaştıkları durumlarla ilgili bilgi ve belgeleri anında kolluk kuvvetlerine ulaştırmaları istenildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Elif Oz

29 Mart 2017 Çarşamba 09:47

Son zamanlarda türedi diyorsunuz? Üyelik ile devam eden bu zincirin ismi nedir? 2000 lira ucretle uye edilen ve gida takviyesi diye satilan urunler olan sistem yasal bisey mi? Bu sistemi anlatanlar da cok iyi para var diye anlatiyor. Araba veriyor vs diyorlar. Lutfen bilen biri aciklasin. Onemli bir konu. Vatandas olarak bilmek istiyorum.

Metin

29 Mart 2017 Çarşamba 13:59

Sakın kanıp para filan kaptırmayın...

levent sedat güneş

29 Mart 2017 Çarşamba 12:09

gıda takviyesi adı altında satılan ürünler tamamen yasal izinleri bakanlık tarafından alınmış ve internet üzerinden satılan ayrıca faturası şirket tarafından müşteriye kesilerek kargosu yapılan dünyanın en önemli ülkelerince kabul görmüş ürünlerdir.tüm ticari faliyetleri bakanlıkça onaylanmış yasal yükümlüükleri yerine getiren bu firmanın sattığı ürünler de tamamen organik ve faydalıdır..şirketin türkiye genel müdürlüğü ve temsilciliği istanbuldadır.bedava araba vs falan da dağıtmıyor.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR