16 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta'da sağanak yağış etkili olacak

Isparta'da sağanak yağış etkili olacak

Isparta

Meteoroloji raporlarına göre, Marmara, Ege’nin iç kesimleri, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Kastamonu ve Kırklareli çevrelerinde yağışların kuvvetli olabileceği belirtiliyor. Ayrıca, Marmara ve Kuzey Ege’de kuvvetli poyraz etkisi de hissedilecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün günlük hava durumu raporuna göre, ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Marmara (Balıkesir merkez hariç), İç Ege, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile  Isparta, Çorum, Bingöl, Muş, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Hava sıcaklığının Güneydoğu kesimlerde 3 ila 5 derece düşeceği, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı da yapılarak, İç Anadolu (Ankara, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Nevşehir, Çankırı ve Yozgat), Doğu Akdeniz’in iç kesimleri (Adana’nın kuzeyi, Mersin’in iç kesimleri, Antalya’nın doğusunun iç kesimleri), Kastamonu çevresi ve Kırklareli’nin kuzeyinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklendiği için sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanmaktadır.

ISPARTA 5 GÜNLÜK HAVA DURUM TAHMİNİ

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR