27 Nisan 2024 Cumartesi

BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN’İN PROJELERİ BİR BİR HAYATA GEÇİYOR

BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN’İN PROJELERİ BİR BİR HAYATA GEÇİYOR

Isparta

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın Isparta ziyareti esnasında Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talep ettiği Millet Bahçesinin yapılacağı Tren Garı bölgesi için önemli gelişmeler yaşandı.

DDY 7.Bölge Müdürü Adem Sivri ve ekibi Isparta’ya gelerek, Başkan Başdeğirmen ile yapılacak projeler hakkında görüşmede bulundu. Isparta Belediyesince daha önce talep edilen DDY Gar sahasında bulunan ve Millet Bahçesi yapımı için düşünülen alanın durumu ele alındı. DDY sahasında bulunan Şehir Hastanesi ile Karaağaç Mahallesi Sosyal Tesisleri arasındaki bağlantıyı sağlayacak, hastane trafik yükünü azaltacak, belediye imar yolunun açılması için yaklaşık 16 bin metrekarelik alanın belediyeye devrini içeren protokolün imzası gerçekleştirildi. Bu protokolle yaklaşık 800 metre uzunluğunda 20 metrelik yolun açılması gerçekleştirilecek.

Ayrıca yine gündem konularından olan Şehir Hastanesi bölgesinde Karayolları Kavşağında bulunan hemzemin geçidin alt geçit şeklinde yeniden proje revizesi yapılarak gerçekleştirilmesi sağlanacak. Petek Sanayi içerisinde bulunan demiryolu üst geçidinin yapılması ile ilgili konularda ele alınarak, önemli mesafeler kat edildi.

Projelerle ve yapılması gerekenlerle ilgili Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve DDY 7.Bölge Müdürü Adem Sivri ve beraberindekiler konuları görüşürken, 16 bin metrekarelik alanın belediyeye devrini içeren protokol imzalandı.

Protokol imza töreninde konuşan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın 25 Ekim’de Isparta’yı ziyaret ettiğini hatırlattı. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bakandan belediye olarak bazı taleplerde bulunduklarını belirtti.

Talepler arasında Millet Bahçesinin bulunduğu tren garı alanının devri, tren garı arkasında bulunan 20 metrelik bir yolun açılmasıyla ilgili de isteklerde bulunduklarını söyleyen Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Şehir hastanesi üzerindeki karayolları kavşağındaki hemzemin geçidin üstte kalarak alttan araçların geçmesini sağlayarak alt geçit yapılması, Gül Küçük Sanayi Sitesindeki hemzemin geçit ve Bozanönü’ndeki hemzemin geçidin alt ya da üst geçide bağlanması taleplerinde bulunmuştuk” dedi.

Bu taleplerin hemen ardından DDY 7.Bölge Müdürü Adem Sivri ve ekibinin Isparta’ya geldiğini ve bu konuları istişare ettiklerini dile getiren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Projelerle ilgili konuları sonuçlandırdık, yapılması gerekenleri ortaya koyduk. Elimizde bulunan projeleri revize ederek, revize edilmiş projelerin en kısa sürede hayata geçmesi için hemfikir olduk” görüşlerinde bulundu.

Sonuca ulaştırılan konulardan birisinin demiryolu arkasındaki 20 metre genişliğinde ana arter açılması olduğunu belirten Başkan Başdeğirmen, “Burasının sözleşmesini imzaladık. Bu anlamda bölge müdürümüze ve ekibine teşekkür ediyorum. Çözüm odaklı gelmişler, bu işin hızlanması noktasında önemli çalışmalar yaptılar. Bu konuda teşekkür ediyorum. Bu bizim için önemli, o yolu açabilmek için demiryollarının muvafakatine ihtiyacımız vardı. Buranın yetkisini verdiler, Isparta halkımızın en kısa zamanda hizmetine sunacağımız bir yol olacak” dedi.

Diğer çalışmalarında en kısa zamanda sonuçlanabilmesi için ne yapılması gerekiyorsa elbirliği, güç birliği, istişare içerisinde Ankara ile bağlantı kurarak konuları sonuçlandırmak istediklerini aktaran Başdeğirmen, “Diğer çalışmalarımızı da en kısa sürede şehrimizin hizmetine sunacağız. Bu anlamda bakanımıza ve genel müdürümüze, bölge müdürümüze ve ekibine şahsım ve Isparta halkı adına teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

DDY 7. Bölge Müdürü Adem Sivri de, bölgeyi ilgilendiren konulardan Eğirdir yolu üzerindeki hemzemin geçidin alt yada üst geçitle yapılması, Gül Küçük Sanayi Sitesindeki hemzemin geçidin ortadan kalkması olduğunu belirtti. Bunlarla ilgili bir projenin söz konusu olduğunu, diğer taraf için proje tadilatı gerekeceğini kaydeden Sivri, “Isparta Gar sahasındaki Millet Bahçesi ile ilgili biz gerekli çalışmayı tamamladık. Başkanımızla bu konuları ele aldık. Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

hergeleci alinin oğlu

08 Kasım 2019 Cuma 14:37

Önce işgal edilmiş kaldırımların sorununu çözde görelim.Otoparkı yapanları silkele ve mahkemeye verde görelim.Sorunlar çözülür mü çözülmez mi ?Men dakka dukka yapanları esnetme.Haksızlık hukuksuzluk yapanlara vur satırı.Eş dost tanıdık diye kimseyi işe alma.Hak yemiş olursun.Aldıysan bir an önce çıkar.Ah alma.

kelepir ziya

08 Kasım 2019 Cuma 14:36

Önce işgal edilmiş kaldırımların sorununu çözde görelim.Otoparkı yapanları silkele ve mahkemeye verde görelim.Sorunlar çözülür mü çözülmez mi ?Men dakka dukka yapanları esnetme.Haksızlık hukuksuzluk yapanlara vur satırı.Eş dost tanıdık diye kimseyi işe alma.Hak yemiş olursun.Aldıysan bir an önce çıkar.Ah alma.

Koyun sürülerine

08 Kasım 2019 Cuma 12:27

Aptal oyalamaktan başka ne işe yarayacak millet bahçesi.

tunç48

08 Kasım 2019 Cuma 11:49

Asrın liderinin dediği gibi "Yatın, yuvarlanın" gariiii. Allah, akıl fikir versin.

Lost

08 Kasım 2019 Cuma 10:27

Ne hayata geçirecek bee.Daha şehir hastanesi'nin ordaki en basit üst geçidi bile yapıp bitiremediler. Beceriksiz beyinler eller

HALK davrazlı

08 Kasım 2019 Cuma 09:55

AQUA PARK NOLACAK ATIL KALDI MAHALLE ORTASINDA

Ümitsiz

08 Kasım 2019 Cuma 07:54

Evet çok bekledik sonunda bedava kek ve çay içeceğiz

Baba akü yok

08 Kasım 2019 Cuma 07:50

Millet aç millet bahçesi yerine fabrika açın insanlar üretsin

Bülent

08 Kasım 2019 Cuma 01:37

Bende diyorum niye yapılmadı. Halkımızın en büyük ihtiyacı olan, bedava kek ve çay yedikten sonra çimlerde yatıp yuvarlanmak. Reis ümmetin lideri başkan emir verdi ama şükrü bey nedense ağırdan alıyor bu işleri.

Vatandaş bekliyor

08 Kasım 2019 Cuma 00:22

Milletin bahçeye değil destege ihtiyacı var. Altyapidaki eksiklikler giderilse ulaşım fiyatlari dusse ITKM acilsa koku sorunu bitse yeni otogar yapılsa bundan daha iyi olacağı kesin.

CHPli degil sadece düşünen

07 Kasım 2019 Perşembe 23:33

Önce seçim vaadi sözler tutulsun,bahceymis tarlaymis cok da onemli meseleler degil.Insanlar yiyecek ekmeği ararken millet bahçesine gidip dertsiz tasasiz oturamaz zaten.60 liraya 200 binis yapan ankara belediyesi mi daha iyi is yapmis yoksa para harcayıp bir bahce yapan isparta belediyesi mi?2 gunde 1 para yukletmekten canımız çıktı.10 dakikalik yolculuk 1.75lira. Bahçeye harcamaya para cok sanirim.Ev kirasini ödeyemeden otele tatile gitmek gibi,once ihtiyaçlarımızı halledelim sonra gelir bu iş

Yusuf Tuna

07 Kasım 2019 Perşembe 23:27

Millet bahçesi için ilk adım değil. İlk adımı Yüksek Mimar Sn Yusuf Ziya Günaydın Beyefendi başkanım atmıştı. Yapımına başlanmıştı. Yürütemeyenler utansın.Isparta seni çok özledi Yusuf Başkanım.

Deniz konur

07 Kasım 2019 Perşembe 20:59

Zor yaparlar devlet demir yollarının vrrdiği yer mustafa konur a ait. Davası açıldı. Araxi sahipleri. Bedelsiz terk etmiş şimdi geri istiyot basın parkının orasıda dahil.

İnanmayan adamĺ

07 Kasım 2019 Perşembe 20:34

Arkadaşlar millet bahçesinde yatcaz yuvarlancaz...

Alpago

07 Kasım 2019 Perşembe 20:08

Millet bahçesi nedir kardeşim Isparta ya ne katacak ne üretilecek?Devletin en tepesindeki cumhurbaşkanı ortaya bir şey atıyor milletin yarısı sorgusuz sualsiz inanıyor Yahu kardeşim biraz olsun sorgulayın eleştirin araştırın kıyaslayın Allah akıl fikir versin Sanırım şehrin en güzel yeri rantiyeye kurban edilecek

Honduraslı hergele

07 Kasım 2019 Perşembe 19:05

önce kaldırımlar işgalden kurtarılsın.otoparklarda alavere dalavere çevirenler mahkemeye verilsin.Kimse korunmasın kollanmasın.Dakka dukka yapılmasın.Dattiriği kimse çeviremesin.Yetimin hakkını yiyen ve yedirenler iflah olmasın.Yetim hakkını yiyenlerin dünyalarıda ahiretleri de perişan olsun.Allah yetim ve kamu hakkı yiyenleri kahru perişan eylesin.İnim inim inletsin

Vatandas.

07 Kasım 2019 Perşembe 17:43

Birakin bos isleri arkadas. Yapabiliyorsaniz antalya-isparta yoluyla ugrasin. Bunlar hayat kurtarmiyor. Siz akp yonetimi her olen candan mesulsunuz. Belediyesinden millet vekillerine kadar hepiniz. Daha kac kisi olmeli. Yada durun sizden biri olmeden olmayacak heralde. Yapin yaptirin su antaya yolunu artik yaaa. Yetmedi giden canlar.

Necati YILMAZ

07 Kasım 2019 Perşembe 15:49

Banliyö hattı ne oldu, bu konu görüşülmemiş mi?

İnşaat teknikeri

07 Kasım 2019 Perşembe 14:52

Ben daha önce yazmıştım üst geçit olmaz diye günümüzde gelişmiş ülkelerde alt geçit yapılır yürüyen merdiven ve engelli asansörü konur nihayet sözümü dinlediler

antalyalı

07 Kasım 2019 Perşembe 14:38

Başkanım; Millet bahçesinde tabakhane kokusu mu teneffüs edeceğiz??? Yaaa kardeşim gül memleketinde,üstelik şehre tam girişde gül kokusu beklerken, ama tam tersine **** kokusu bize hoş geldin diyor. Böyle iğrenç bir şehir girişi olur mu, ve o kokunun çevresinde oturan halkı ne çekikiyor??? düşünemiyorum.

YA SABIR

07 Kasım 2019 Perşembe 13:23

BU MİLLETİN BEDAVA KEKE ÇAYA İHTİYACI YOK SAÇMA SAPAN BÖYLE BİR PROJEMİ OLUR KAHVEYE BOŞ ADAMLAR GİDER HALKI EĞİTİME BİLİME YÖNELTİN BİRAZ ÖZELLİKLE GENÇLERİMİZDE ÇOK BÜYÜK GELECEK KAYGISI VAR BUNU GÖRMÜYORMUSUNUZ ?

Onur öğretmen

07 Kasım 2019 Perşembe 12:50

Çok yanlış yer, trafik iyice sıkışır, tamamı rant amaçlı. Sanayinin taşınıp oraya millet bahçesi ve altı otopark olmalıdır.Şehir genişletilmesi yoksa trafik böyle keşmekeş olmaya devam eder.

Ispartali

07 Kasım 2019 Perşembe 12:43

Ewet ispartanin da tek ihtiyaci millet bahcesi zaten . Helal olsun bizim milletimiz kaldirim yol boyle bos isleri yapanı cok sever . Acimiyorum bu millete açız diyene bi tekme de ben vuruyorum artik

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR